Alabaster, Toro DO, Teso La Monja 75cl
225,70 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Alabaster on Teso la Monja esivein, mis valmistatud 100% pre-phylloxera Tinta de Toro (Tempranillo) viinamarjadest, mis tulevad Toro küla kõige vanematelt veinipuudelt. Keskmine saagikus on äärmiselt madal, 10 hl/ha (seadusega on lubatud 42 hl/ha). Koristatakse ainult ideaalses küpsuses olevad viinamarjad ja eranditult käsitsi. Saagi korjamine toimub septembri viimastel päevadel. Veinivirre pressitakse jalgadega. Käärimine toimub 10 päeva 26 kraadi juures ning kõik viinamarjad on käsitsi vartest eemaldatud. Veinivirre on kestadega kontaktis 14 päeva. Malolaktiline käärimine toimub 100% uutes Prantsuse tammevaatides. Veini laagerdatakse 100% uues Prantsuse tammes 18 kuud.
Värvuselt on vein sügav lilla, peaaegu must. Aroomis on tunda esprossot, tõrva, lagritsat, lavendlit ja küpseid tumedaid marju. Maitselt on vein äärmiselt kontsentreeritud, jõuline ja rikas. Tamm on ilusti integreerunud, kuid see suurejooneline vein vajaks küpsemiseks veel 8-10 aastat. Vananemispotentsiaal on 15-20 aastat. Parim serverveerimistemperatuur on 18 kraadi ja soovitav on veini dekanteerida mitu tundi enne tarbimist.
Teso La Monja on Egureni veiniperekonna uus projekt Toro D.O. piirkonnas Hispaanias, kuid juba on need veinid saanud ülemaailmse tunnustuse osaliseks. Egureni perekond valis väga hoolikalt veiniaiad, mis asuvad Valdefinjas, Toro ja Villabuena del Puente külades. Neid piirkondi mõjutavad kõige rohkem Duoro jõgi ja Atlandi kliima, kus suved on kuivad ja kuumad ning talved on jäised ja külmad. Veiniaiad on peamiselt liivased, savise alamkihiga (mis on hea veehoidja arvestades vähest sademete hulka). Samuti on pinnases kivirahni, mis päeval endasse soojust kogub ja jahedatelt öödel pinnast soojendab. Äärmiselt limiteeritud toodang!
James Suckling 94 p