Chateau Lafleur 2006, Pomerol AC, Societe Civile du Chateau Lafleur 75cl
804,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Kirjeldus
Château Lafleur on koos Château Pétrusi ja Le Pin’iga kindlasti Pomeroli ja kogu Bordeaux hierarhia absoluutses tipus. Lafleuri ajalugu ulatub tagasi aastasse 1872 ja veinimõis on sama perekonna (Guinaudeau) omanduses tänaseni. Tegemist on igas mõttes ebatavalise Bordeaux veinimõisaga. Alustades sellest, et omanikest pereliikmed töötavad igapäevaselt veiniaedades ja veinikeldris ning lõpetades sellega, et Lafleur müüb oma veine otse valitud maaletoojatele.
Lafleuri perfektne ruudukujuline veiniaed on vaid 4.5 hektari suurune (võrdluseks Pétrus on näiteks 11.7, Le Pin 2.7 ja Lafite Rothschild 116 hektarit) ja asub kuulsa Pomeroli platoo südames. Naabriteks on Pétrus, Vieux Château Certan, Hosanna ja Lafleur-Pétrus. Olenemata sellest, et Lafleur ja Pétrus on otsesed naabrid, on need kaks veini väga erinevad. Kui Pétrusi veiniaias on savi ja vein on 100% Merlot, siis Lafleuri veiniaias on savi-liivane kruus ja kiviklibu. Seetõttu moodustab Cabernet Franc lausa 50% Lafleuri veiniaiast, olles sellega ülekaalukalt kõige suurema Cabernet Franci osakaaluga vein kogu Pomerolis.
Lafleuri veinipuud on väga vanad, keskmine vanus on 50 aastat, aga paljud on ka märkimisväärselt vanemad. Kogu töö veiniaias on äärmiselt põhjalik – igal veinipuul on täiesti individuaalne lähenemine ja kõik detailid on piinliku täpsusega dokumenteeritud – absoluutselt iga veinipuu kohta on olemas märkmed. Lafleuri omanikud, Guinaudeau pereliikmed, töötavad igapäevaselt veiniaias ja peavad ennast pigem aednikeks kui veinimõisa omanikeks.
2006 Château Lafleur on valmistatud 61% Merlot ja 39% Cabernet Franc viinamarjadest.
“The 2006 Lafleur, which I had not tasted from bottle prior to this visit, merits 95 points. One of the vintate’s most brilliant wines, this blend of 61% Merlot and 39% Cabernet Franc is neither as dense nor complete as the 2008, but it is structured, closed, and austere (as are many 2006s at present). It reveals a plum/purple color along with a beautifully sweet nose of black and red fruits intermixed with incense as well as a steely/iron-like smell.” Wine Advocate 95 points
“Where to begin when singing the praises of Château Lafleur and its stewards, the Guinaudeau family? At this address, rare seriousness and attention to detail, informed by a deep engagement with Bordeaux’s past and present, meets a superb terroir, planted almost entirely with old massal selections of Cabernet Franc and Merlot, which has never seen pesticides or herbicides. The result, somewhat predictably, is one of Bordeaux’s very greatest wines; but also, given its Cabernet preponderance and soils richer in gravel than in clay, a rather anomalous Pomerol. There are three pillars of Lafleur. First is the terroir. Second is the vine material, these incredible old vines that date back in some places over a century. And thirdly, the human factor. The Guinaudeau family are total workaholics, they never take holidays and they see themselves as gardeners rather than viticulturists or chateau owners” Wine Advocate