Roc de Cambes, Cotes de Bourg AC, Famille Mitjavile 75cl

126,20 

Marjasort

,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

SKU: 673A Category:

Description

Roc de Cambes on tõeline pärl. 1987. aastal ostis François Mitjavile vähetuntud Côtes de Bourgi veinipiirkonnas (30 km St. Emilionist) asuva veinimaja nimega Roc de Cambes. 14 hektari suuruse veiniaia pinnas on väga sarnane Tertre Roteboeuf’ile (savi ja lubjakivi segu) ning on ideaalse lõunapoolse asetusega kohe Gironde jõe ääresel nõlvakul. Ebatavaline pinnas, mis on pigem tüüpiline Pomerolile ja St. Emilionile ja unikaalne asukoht on peamised põhjused, miks François selle valduse esimesel külaskäigul koheselt soetas.

Roc de Cambes on väga eriline seetõttu, et veini teeb François Mitjavile täpselt sama lähenemisega nagu Tertre Roteboeufis. See tähendab, et saagikus hoitakse ülimadal, viinamarjad koristatakse ideaalses küpsuses võimalikult hilja (tihtipeale 4 nädalat hiljem kui naabrid) ja veini laagerdamiseks kasutatakse täpselt samu Prantsuse parimaid tammevaate. Tulemuseks on marjane, heas tasakaalus ja velvetiste tanniinidega täidlane vein. François Mitjavile sõnul on Tertre Roteboeuf ja Roc de Cambes igas mõttes võrdse kvaliteediga, kuna on valmistatud sama hoolikusega. Hinnavahe on eelkõige tingitud sellest, et üks on St. Emilion ja teine Côtes de Bourg ning piirkonna tuntus koos turuga paneb hinnad paika. Lisaks pole François sõnul üldse ebatavaline kui eelistatakse Roc de Cambes’i ning mitmel pimedegustatsioonidel on Roc de Cambes segi aetud muuhulgas ka First Growth veinimõisadega.

Roc de Cambes on valmistatud 80% Merlot ja 20% Cabernet Franc viinamarjadest. Veinipuude keskmine vanus on 50 aastat. Kääritamine toimub suurtes betoonmahutites, pärast mida laagerdub vein 100% uutes Prantsuse tammevaatides 18 kuud. Väga üllatav ja elegantne vein, mida võib kindlasti juua noorena ja keldrisse unustada kuni 2040.

 

“Roc de Cambes 2016 has a deep garnet color, with a touch of purple. It jumps up with exuberant scents of crushed black plums, juicy mulberries, and black raspberries, plus suggestions of iron ore, smoked meats, and cardamom with a touch of forest floor. Full-bodied, concentrated and with beautifully ripe, rounded tannins, the flamboyant fruit is offset by great freshness, finishing long with exotic spice notes coming through.” The Wine Independent (Lisa Perrotti-Brown MW) 94 points

“The 2016 Roc de Cambes has turned out beautifully, unwinding in the glass with rich aromas of cassis and cherries mingled with a rich patina of dark chocolate, spices and cigar wrapper. Full-bodied, deep and muscular, its ample, concentrated core is framed by powdery tannins and impressively lively acids. While it’s unavoidably marked by its time in 100% new wood, it’s the best integrated “great” vintage of Roc de Cambes I can remember tasting at such an early stage. Include it in a blind tasting a decade from now and watch it slay plenty of heavyweight Right Bank names.” Wine Advocate 93 points

“Ripe fruit the nose has rich black fruits the palate sweet fleshy supple in the middle the fruit supported by fine tannins. A complex mix of rich flavours the concentred fruit on the mid palate is backed by freshness the back palate has depth with ripe damsons on the finish. Drink 2025-2038.” Derek Smedley MW 90-93 points

“A wine that almost seems to defy the vintage conditions in 2016, this taste more like a 2015, with rip, figgy flavours, plenty of alcohol, some tobacco and Asian spice aromas and just about enough acidity for balance.” Tim Atkin 92 points

“The 2016 Roc de Cambes is still primordial and tough to read, showing lots of oak, yet offers serious depth and richness, tons of raspberry, blueberry, and blackberry fruit, full-bodied richness, and, again, lots of oak and cedar overtones. Hide this in the cellar for at least 4-5 years. Drink 2023-2038.” Jeb Dunnuck 91+ points