Rosso di Montalcino DOCG, Poggio San Polo 75cl (BIO)

38,50 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 1776A Kategooria:

Kirjeldus

Marilisa Allegrini ostis Poggio San Polo veinimõisa 2006. aastal ning viimase 10 aastaga on sellest saanud Montalcino üks hinnatumaid veinimõisasid. San Polo veinimõis asub Montalcino ida osas 22 hektaril.

Rosso di Montalcino valmistamiseks kasutatakse 100% Sangiovese viinamarju, mis on kasvanud kahes erinevas viinamarjaaias, Rossa ja d’Oriente, kokku 3 hektarit, mis on mõlemad istutatud 2000. aastal. Veiniaiad asuvad 450 meetri kõrgusel merepinnast ja paiknevad lõuna ja kagupoolsetel nõlvadel, pinnases kõrge kaltsiumisisaldusega savi, istutustihedus 7000 taime hektaril ja keskimine saagikus on 49 hektoliitrit hektarilt.

Viinamarjad koristatakse käsitisi septembrikuu viimastel päevadel, kasutatakse väikeseid 17 kg mahutavaid kaste, et vältida marjakobarate vigastamist. Veinimajas sorteeritakse kobarad hoolikalt konveierliinil, seejärel pressitakse aeglaselt ja ettevaatlikult. Veinivirde alkoholkäärimine toimub emailitud betoonmahutites temperatuuril 28-30 kraadi ja see kestab 14-16 päeva. Pärast alkoholkäärimise lõppu suunatakse vein 500 liitri suurustesse keskmise röstiga Prantsuse „tonneaux“ tammevaatidesse, vaate on kord varem kasutatud San Polo Brunello laagerdamiseks, nendes vaatides toimub ka malolaktiline käärimine, tammelaagerdus kestab kokku 12 kuud. Enne müüki küpseb vein pudelit vähemalt kuus kuud.

Veinil on särav rubiinpunane värvus. Aroomis on tunda värsket metsamarjade nüanssi, lisaks hapu kirss, mustikad, magus murel, delikaatne vanilje, väga küllusliku ja kompleksse aromaatsusega. Maitselt soe, pehme ja keskmise täidlusega, kõike tasakaalustab delikaatne tanniinsus, järelmaitse meeldivalt kuiv ja pikalt püsiv, väga aromaatne.

Toitudest sobib vein ideaalselt Toscana piirkonnale omaste roogadega, milles on autentsed rikkalikud maitsed. Serveerida koos rikkaliku pastaga või risottoga, kus on kasutatud seeni või trühvleid, pikalt madalal temperatuuril küpsetatud sealihaga, ahjus küpsetatud või grillitud punase lihaga või keskmiselt küpsete juustudega. Serveerida 16 – 18 kraadi juures suurest avarast klaasist ja soovitav on veini dekanteerida 1-2 tundi enne serveerimist. Veini küpsemispotentsiaal on umbes 10 aastat.

 

“Bright ruby red with some brightening on the rim. Cool nose, with notes of cherry and Mediterranean herbs. Harmonious on the palate, juicy, with a vibrant acidity, well-integrated tannins, and a medium-long finish.” Falstaff 91 points

“Notes of ripe cherries, dried flowers and walnuts with hints of anisette and licorice. Medium- to full-bodied, compact and dense with creamy tannins and steady acidity. Weighty and structured. Drink or hold.” James Suckling 91 points

“The nose is savory, with aromas of soil, crushed rock and lots of mixed wild herbs, then raspberry jam. That berry sweetness blooms on the palate, and holds its ground against the persistent flintiness of more soil and rocks. Tannins are tightly wound yet polished, like a starlet’s hair.” Wine Enthusiast 91 points