Langlois Cremant de Loire Brut Vintage 2018 75cl

31,20 

Marjasort

, , ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

Tootekood: 105A Kategooria:

Kirjeldus

Langlois Cremant de Loire Brut Vintage valmistatakse eranditult ühe saagiaasta marjadest, iga aastakäik on erinev ja siin tulevad mängu veinimeistri oskused ja anne, et saavutada ideaalne tasakaal erinevate terroir’de ja erinevate viinamarjadasortide iseloomu vahel. Veini valmistamiseks kasutatakse nelja viinamarjasorti: 61% Chenin Blanc, 18% Cabernet Franc, 15% Chardonnay ja 6% Grolleau. Viinamarjad valitakse 4-st erineva pinnasetüübiga kasvukohast: Coteaux Saint-Léger (lubjakivi), Cotes de Saumur (lubjakivi-ränikivi), Puy Notre Dame (lubjakivi-savi) ja Montreuil Bellay (lubjakivi-savi).

Viinamarjad koristatakse käsitsi väikestesse 25 kg mahutavatesse kastidesse, marjade pressimine toimub kohe pärast korjamist, väga aeglaselt suruõhupressiga, 160 kg viinamarju annab 100 liitrit mahla. Pressimisel eraldatakse esimese pressimise mahl ja teise pressimise mahl, vein valmistatakse vaid esimese pressi mahlast. Vein valmistatakse iga marjasort ja iga veiniaed eraldi, selleks kasutatakse väikeseid temperatuurikontrolliga terasest mahuteid. Teistkordne veini käärimine toimub pudelis, veini hoitakse jahedatues veinikeldrites pudelis pärmisettega kontaktis minimaalselt 36 kuud, seejärel eemaldatakse veinipudeli kaelaosasse kogunenud sete ja pudel suletakse naturaalse korgiga. Dosage on 8 g/l kohta.

Värvuselt kahvatukollane kuldse varjundiga, mull on väga peen ja õrn. Aroom on kompleksne ja elegantne, omavahel segunevad valged lilled ja värsked puuviljad (valge virsik, greip), taustal delikaatne vanilje nüanss. Maitse on rikkalik, värskendav, järk järgult avanev, ideaalselt balansseeritud, järelmaitses lilleõienektar ja brioche.

Toitudest sobib kõige paremini värskete ja kvaliteetsete mereandidega nagu koorikloomad või austrid, põhiroogadest aga küpsetatud linnulihaga või hautatud jäneselihaga valges kastmes, sobib hästi ka sealihaga vürtsikas aasiapärases kastmes. Serveerida temperatuuril 8 – 10 kraadi, parim joomiseks 4 – 6 aasta jooksul settest eemaldamise kuupäevast.