MLV Primitivo, Salento IGT, Masseria Li Veli 75cl
42,20 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Tootja | |
Regioon | |
Riik |
Description
MLV on Masseria Li Veli veinimõisa üks kõige limiteeritumaid veine, valmistatud 100% Primitivo viinamarjadest, mis on kasvanud Salento veinipiirkonnas Cellino San Marco nimelises külas. Veiniaiad asuvad 70 – 100 meetri kõrgusel merepinast, pinnase koostis on peamiselt savi, liiv ja kõrge kaltsiumisisaldusega lubjakivi. Veinipuude keskmine vanus on rohkem kui 20 aastat, need on Masseria Li Veli ühed kõige vanemad Primitivo veinipuud.
Viinamarjad koristatakse käsitsi augusti lõpust kuni septembri lõpuni, kasutatakse väikeseid kaste, et vältida kobarate purunemist oma raskuse all. Veinikeldris sorteeritakse marjad käsitsi liikuval konveierlindil, seejärel eemaldatakse kobaratelt varred ning marjad pressitakse. Käärimisprotsess toimub roostevaba terasest mahutites, temperatuur hoitakse vahemikus 22 – 28 kaardi, et säilitada marjade värskus ja aromaatsust. Pärast alkoholkäärimise lõppemist pannakse vein 225 liitri suurustesse Prantsuse tammevaatidesse 18 kuuks laagerduma, tammevaatides leiab aset ka malolaktiline käärimine. Lõpuks villitakse vein pudelitesse, kus see küpseb vähemalt 6 kuud.
MLV Primitivo on äärmiselt omapärane vein, mis väljendab endas vanade veinipuude erakordselt kvaliteetse saagi ülihoolikat selektsiooni. Veinil on sügav rubiinpunane värvus. Aroom on väga rikkalik, eristuvad küpsed puuviljad, magusad vürtsid, viiruk, vanilje ja Primitivo marjale omane tobacco. Maitse on võimsa struktuuriga, pehmed ja elegantsed tanniinid, suurepärane happesus, väga kauakestva järelmaitsega, erakodne balanss erinevate komponentide vahel.
Soovitav serveerimistemperatuur on 16 – 18 kraadi. Toitudest sobib erinevate gourmet lihatoitudega, rikkalike vürtsikate hautistega, küpsetatud tuviga trühvlikastmes. Vein on valmis joomiseks täna, kuid sobib veinikeldris hoidmiseks järgmised 20+ aastat. Aastane kogutoodang umbes 2000 pudelit.