Pittacum “Val de la Osa”, Bierzo DO, Bodegas Pittacum 75cl

26,60 

Marjasort

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

SKU: 1460 Category:

Description

Val de la Osa on väga vana üksik-veiniaed, kus kasvavad ligi sajand vanad Mencia veinipuud. Vein, mis on truu oma terroir’le ja räägib siinsest maast ja traditsioonidest. Veinipuud kasvavad väga kuival ja vaesel pinnasel, juurdunud väga sügavale savisesse pinnasesse, need on ekstreemsed tingimused, mis pigem on takistuseks puude kasvule ja marjade küpsemisele. Viinapuud on istutatud kohalikke traditsioone järgides väga tihedalt, kõik tööd veiniaias tehakse käsitsi.

Viinamarjad saabuvad veinimajja väikestes 12 kilogrammise mahuga kastides, need sorteeritakse kobar kobar haaval sorteerimislaual. Viinamarjakobaratelt eemaldatakse varred aga marju ei purustata, viinamarjad suunatakse 20 hektoliitri suurustesse roostevabast terasest mahutitesse, kus need käärivad 20 kraadi juures 28 päeva. Regulaarselt toimub veinimütsi allasurumine ilma temperatuuri tõstmata (punch down), et vein saaks rohkem värvi ja täidlust, temperatuur hoitakse madal, et hoida puuviljasust. Vein laagerdub lõpuks 1 aasta vanustes Prantsuse tammevaatides 12 kuud.

Värvus on särav rubiinpunane, purpuri varjunditega. Aroom on intensiivne, magusad puuviljad, kannikesed, delikaatne tammevanilje. Maitse elegantne, komplekssne, hea tasakaal happesuse ja tanniinide vahel, lõppmaitse tihe, pehme, värske ja kauakestev.

Toitudest sobib traditsiooniliste Hispaania hautistega, riisiga küpsetatud linnulihaga, grillitud kaheksajalaga, õlise tugevamaitselise kalaga, vinnutatud lihaga või sinkidega, küpsetatud või hautatud seenetoitudega, omletiga, kalapirukaga, empanadas’tega, küllusliku oliivide ja juustuga salatitega. Soovitav serveerida temperatuuril 14 – 16 kraadi. Veinil on küpsemispotensiaal 7 – 10 aastat.

 

“A full array of fresh blueberries, black cherries, mulberries and some dark earth to the nose. Quite succulent and vibrant with fresh tannins carrying the blue fruit to a pristine and sappy finish. Drink now.” James Suckling 91 points

“The old Val de la Loba had to be renamed to 2018 Val de la Osa because of a problem with the brand. It comes from an old vineyard on clay soils, fermented with indigenous yeasts and matured in used French oak barrels for 12 months. It has the powerful style of the house, with 14% alcohol and generous but integrated oak, some tannins still present and a long, dry finish. 12,000 bottles produced. It was bottled in July 2022.” Robert Parker’s The Wine Advocate 91 points