Gusbourne Blanc de Blancs Brut Vintage 2019, English Quality Sparkling Wine 75cl
88,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Riik | |
Regioon | |
Tootja |
Description
Gusbourne Blanc de Blancs on paljude arvates Inglismaa parim 100% Chardonnay’st valmistatud vahuvein. Gusbourne on Inglismaa üks prestiižemaid šampanja meetodil vahuveini valmistajaid. 2015. aastal valis International Wine & Spirits Competition (IWSC) Gusbourne Inglismaa parimaks veinitootjaks „English Wine Producer of the Year” ja seda juba teist korda viimase kolme aasta jooksul.
Viinamarjad koristatakse eranditult käsitsi oktoobri alguses. Kogu toodang valmistatakse ainult oma aedade viinamarjadest, mis pressitakse täiskobaratena. Kääritamine toimub kontrollitud temperatuuril (alla 20 kraadi juures) terasmahutites 10 päeva. Piiratud kogus veini suunatakse väikestesse tammevaatidesse, mida kasutatakse hiljem lõpliku segu tegemiseks.
Blanc de Blancs’i dosage on madal, umbes 8 g/l kohta ning vein on olnud minimaalselt 39 kuud pudelis pärmisettel ning läbinud ka täieliku malolaktilise kääritamise. Esimene pudelisse villimine toimus juulis 2020, disgorgement toimus 21.06.2024. Peale settelt eemaldamist puhkab vein veel minimaalselt 3 kuud.
Aroomis on tunda sarapuupähkleid, rohelisi õunu, tsitruselisi, tugevat röstsaia ja õunakooki. Maitse on suurepärases tasakaalus, kreemja kuid mineraalse struktuuriga ning tunda on erksat happesust, pähkleid, küpsetatud õunu ja pirne. Kokku on valmistatud umbes 7000 pudelit.
Gusbourne veinimaja asub Kagu-Inglismaal Kenti krahvkonnas Appledore külas 120 kilomeetri kaugusel Londonist. Neile kuulub Kentis 21 hektarit veiniaedu, kus pinnases on peamiselt savi ning sügavamal leidub ka liiva, merekarpe, liivakive ja rauamaake. Veiniaedade madal lõunapoolne asetus koos mere lähedusega (vähem kui 10 km) tagab viinamarjade regulaarse küpsuse. 2003 ostis Andrew Weeber Gusbourne valdused ning esimesed veinipuud istutati sellele järgneval aastal. Seega veini on seal valmistatud alates 2006. aastast.
Andrew eesmärk oli algusest peale teha midagi unikaalset ja pärast põhjalikke uurimustöid lasi ta veiniaeda istutada Burgundia kloonid, mis selle asukoha ja pinnasega ideaalselt sobivad. Burgundia kloonide saagikus on väga madal ning see võimaldab toota kõrge kvaliteedilist veini. Gusbourne valmistab šampanja meetodil kolme ainult aastakäigu vahuveini ning erakordsetel aastatel ka väga väikeses koguses kahte tavaveini.
Gusbourne veine serveeritakse Inglismaa parimates restoranides, hotellides ja eksklusiivsetes kaubamajades nagu näiteks Le Gavroche, Fat Duck, Dinner by Heston Blumenthal, Gordon Ramsay, The Dorchester, Fortnum & Mason, Selfridges jne.