Vurria Grillo, Sicilia DOC, Di Giovanna 75cl (BIO)
16,20 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Vurria on valmistatud 100% Grillo viinamarjadest, mis kasvavad 350-400 meetri kõrgusel merepinnast. Aia pinnases on lubjakivi ja savi segu. Saagikus on 1.8 kg / taime kohta. Eelkõige tänu madalale saagikusele (green harvest) on vein üllatavalt kontsentreeritud ja jõuline ning tulemuseks on Sitsiaalia üks parimaid Grillo’sid.
Viinamarjad koristatakse käsitsi, misjärel toimub 8 tunnine leotus. Kääritamine toimub roostevaba terasmahtutites, kus vein ka 6 kuud settega kontaktis laagerdub. Grillot saab mõnikord võrrelda Sauvignon Blanc’iga, kuid Grillo on palju troopilisem ja ilma roheliste nootidega. Aroomis on tunda küpset punast greipi, ananassi ning ürte. Maitse on rikkalik, täidlane ja hea happesusega. Järelmaitses tulevad esile mandlid. Serveerida 10-12 kraadi juures. Toitudest sobib ideaalselt kanaroogadega, erinevate köögivilja pastadega ning köögivilja suppidega. Aastane toodang on vaid 15 000 pudelit.
Di Giovanna veinimaja asub Lääne-Sitsiilias, Sambuca di Sicilia linna kõrval, Agrigento maakonnas. Di Giovanna perekond on veinivalmistamisega tegelenud juba 5 põlvkonda. 1997. aastast on veinimõis sertifitseeritud orgaaniline. Valdused on 110 ha suurused, millest 56 ha kasvavad viinamarjad. Veinipuuaiad kasvavad 330-780 meetri kõrgusel merepinnast ning pinnases leidub vulkaanilist kivimit tufo, lubjakivi ja savi. Muuseas veinivalmistamist nõustab ka maailmas kõrgelt hinnantud Bordeaux veinimeister Denis Dubourdieu.
James Sucking 90 p (2019)