Le Petit Clos, Apalta DO, Domaines Bournet-Lapostolle 75cl

49,00 

Marjasort

, , ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Tootja

Regioon

Riik

Tootekood: 1102 Kategooria:

Kirjeldus

Clos Apalta on 1994. aastal loodud Casa Lapostolle veinimõisa esivein, mis on lühikese ajaga saavutanud uskumatu edu, olles viis korda Wine Spectatori Top 100-s, sealhulgas korra esimene ja kaks korda Top 3 hulgas. Clos Apalta veiniaed on rohkem kui 100 aastat vana, istutatud 1920. aastal.

Le Petit Clos on Clos Apalta “teine vein”, mis on valmistatud põhiliselt Carmenere ja väiksemates osades Cabernet Sauvignon, Merlot ja Petit Verdot viinamarjadest. Veinivirde matseratsioon ja leotamine kestab 5-6 nädalat, kääritamine 28-30 kraadi juures 75 hl suurustes Prantsuse tammemahutites, aeg ajalt tehakse ümberpumpamist, malolaktiline käärimine 100% uutes tammevaatides. Laagerdatud 18 kuud Prantsuse barrique tammevaatides, millest umbes 40% olid uued vaadid ja 60% kord varem kasutatud, veini ei filtreerita ega puhastata settest.

Sügava rubiin-punase värvusega, purpuri varjunditega. Aroom on väga kompleksne ja väljendusrikas, intensiivsed mustad marjad nagu maqui, cassis ja põldmarjad, lisaks kirss ja maasikas koos ürtidega ja delikaatse vaniljega, lõppmaitses vürtsid ja seeder. Maitse on siidine ja elegantne, tanniinid on ümarad ja püsivad pikalt suus, äärmiselt tiheda kontsentratsiooniga, katab kogu suu, suurepärane balanss tanniinide ja happesuse vahel, äärmiselt kauakestev lõppmaitse. Serveerida 16 – 17 kraadi juures ja soovitav on veini dekanteerida vähemalt tund enne joomist. Toitudest sobib hästi küpsetatud Anguse veise välisfileega serveeritud koos mürdi-marja kastmega, samuti veise sisefileega serveeritud koos spinatiga, mis on küpsetatud kreemjuustu ja mandlitega, küpsetatud hirvelihaga serveeritud koos röstitud värskete juurviljadega.

 

“A deep, complex nose with multiple layers of graphite, dark olives, blackberries and dark chocolate. Really fine-grained, powdery tannins with ripe and juicy fruit. A touch of pepper at the end, followed by a lengthy finish. Fresh and slightly opulent. 59% carmenere, 33% cabernet sauvignon, 5% merlot and 3% petit verdot. Drink or hold.” James Suckling 96 points

“The second wine of the estate, the 2022 Le Petit Clos is based on Carménère, Cabernet Sauvignon, Merlot, and Petit Verdot. Its healthy ruby/purple hue is followed by a beautiful nose of gamey red and blue fruits, iron, peppery herbs, and flowers. It’s balanced, medium to full-bodied, has a pure, elegant mouthfeel, and fine tannins.” Jeb Dunnuck 93 points

“The 2022 Le Petit Clos is expressive, floral and lush on the nose, combining dried herbs, menthol, purple flowers and dark fruit aromas with poise, restraint and increasing energy as it spends time in the glass. The palate is rich yet contained and elegant, smoothly transitioning into a composed finish that balances a luscious, sweet core of dark fruits with refined tannins and graphite undertones. This is a blend of 59% Carménère, 33% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot and 3% Petit Verdot.” Wine Advocate 93 points