Magari, Bolgheri DOP, Ca’Marcanda 75cl

110,90 

Marjasort

, ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

SKU: 1391 Category:

Description

Magari on Ca’Marcanda veinimõisa standardikandja, oma ideoloogialt ja kompositsioonilt on tegemist klassikalise Bordeaux seguga, mis peegeldab selgelt Maremma piirkonna terroir unikaalsust. Sõnal Magari on itaalia keeles mitu tähendust, millel mõningane irooniavarjund: “kui ainult”, “kui see vaid oleks nii”, “ehk võib-olla”. Ühest küljest peegeldab sõna Magari Piemonte inimeste kommet mitte kiidelda oma saavutustega, teisest küljest on sõnas pisut huumorit, arvestades Ca’Marcanda projekti meeletuid mõõtmeid. Veini valmistamiseks on kasutatud mõisa veiniaedade saaki, mis asuvad Toscana’s Castagneto Carducci’s. Marjad on kasvanud nii “terre bianche” (valge ja kivine) kui ka “terre brune” (rikkalik ja tume) pinnasel. Vein on valmistatud 60% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon ja 10% Petit Verdot viinamarjadest. Iga viinamarjasort kääritatakse eraldi ja segatakse omavahel koristusele järgneva aasta jaanuaris/veebruaris pärast malolaktilise käärimise lõppemist. Vein laagerdub 25% uutes ja 75% kord varem kasutatud tammevaatides 12 kuud ning pärast villimist küpseb vein pudel veel 6 kuud. Magari väljendab endas Põhja-Maremma terroir’d koos Cabernet aroomidega. Maitse on esialgu täidlane ja rikkalik, muutudes mõne hetke pärast ümaramaks, tekstuurilt elegantne ja siidine.

Antonio Galloni 94 p
James Suckling 94 p
Wine Spectator 93 p

“The 2021 Magari is the most elegant Magari I can remember tasting. Vibrant, nuanced and medium in body, the 2021 possesses notable energy from start to finish. All the elements are so nicely balanced. Dark cherry, mocha, dried herbs, licorice and menthol are finely sculpted in this super-expressive Bolgheri red. Terrific.” Antonio Galloni Vinous 94 points

“Lots of cabernet franc character with currant bush and fresh herbs like basil and lemongrass. Medium to full body, with firm tannins and a savory finish. Some tomato leaf and currant undertones. A blend of cabernet franc, cabernet sauvignon and petit verdot.” James Suckling 94 points

“Tobacco, licorice and cedar aromas and flavors frame the core of black currant and black cherry fruit in this intense, vibrant red. An iron element emerges too, as this builds to the lingering finish, with fine balance and a lingering aftertaste. Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon and Petit Verdot. Best from 2025 through 2038.” Wine Spectator 93 points