Zinfandel, Sonoma County, Seghesio 75cl

44,20 

Marjasort

, , ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Regioon

Riik

Tootja

SKU: 1204 Category:

Description

Seghesio Sonoma Zinfandel’i valmistamiseks on kasutatud 86% Zinfandel, 10% Petit Shirah, 2% Alicante Bouchet ja 2% teisi punaseid marjasorte. Viinamarjad pärinevad põhiliselt Sonoma Valley, Russian River, Alexander Valley ja Dry Creek piirkondadest, 55% marjadest pärineb Seghesio enda Home Ranch, River Road, Lone Oak, San Lorenzo ja Cortina aedadest, 45% marjadest saadakse Sonoma piirkonna parimate marjakasvatajate käest.

Viinamarjad koristatakse käsitsi septembri algusest oktoobri keskpaigani. Marjaleotus kestab tavaliselt 7 – 12 päeva (sõltuvalt vaadist), veinivirde kääritamiseks kasutatakse vaid roostevaba terasest mahuteid ja rakendatakse 3 eri meetodit: 65% veinist kääritatakse kinnistes terasest mahutites marjakestade alla surumise meetodil (punch-down), 15% kääritatakse pealt avatud terasest mahutites, kus marjamahla pumbatakse mahutist väja ja lastakse samasse mahutisse pealtpoolt tagasi (pump-over), 10% veinist kääritatakse roteeruvates mahutites. Pärast käärimisprotsessi lõppemist segatakse eri vaadid omavahel ja suunatakse 10 kuuks eri tüüpi tammevaatidesse: 78% on neutraalne Prantsuse ja Ameerika tammevaat, 7% on täiesti uus Ameerika tammevaat ja 15% on kord varem kasutatud Ameerika tammevaat. Enne pudelisse villimist läbib vein kahekordse õrna settest eemaldamise (racking), filtreerimist ei tehta.

Vein on värvuselt sügav sinkjas rubiinpunane, aroomis ja maitses tulevad esile küpsed mustad marjad, must ploom, veidi suitsusust, eristub Sonoma Zinfandelile omane vürtsikus, väga mahlane ja rikkalik punavein.

Toitudest sobib ideaalselt grillitud steigiga, barbecue’ga, sütel küpsetatud punase lihaga, grillitud vürtsikate vorstikestega serveeritud paprika ja juustuse polentaga, pastaga punases lihakastmes (näiteks ahjus küpsetatud riggatone või pappardelle bolognese), erinevate pizzadega, tomatite baasil valmistatud vürtsikate idamaiste roogadega, juustudest sobib hästi Cheddari või Gouda’ga. Serveerida 16 -18 kraadi juures.

_

“Plump and briary, this is a zesty update on old-school Zin, offering wild berry, underbrush and licorice flavors that build richness and structure on the lively finish. Drink now through 2028.” Wine Spectator 92 points

“Seghesio Zinfandel 2020 is lush and supple with smoky black fruit, blueberry, strawberry and pepper spice flavours zesty and smooth on the palate. Pour with burgers and ribs from the grill. Drink or hold.” Nathalie Maclean 91 points