Valpolicella Ripasso DOC, CorteGiara by Allegrini 75cl

23,60 

Marjasort

,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1780 Kategooria:

Kirjeldus

CorteGiara Ripasso Valpolicella valmistamiseks kasutatakse 70% Corvina Veronese ja 30% Rondinella viinamarju. Viinamarjad on kasvanud Veneto veinipiikonna Valpolicella alamtsooni mägistel nõlvakutel, põhiliselt kagupoolsetel. Aiad asuvad kõrgustel 180 – 250 meetrit merepinnast, pinnas on segu kaltsiumirikkast kriidikivist ja savist, istutustihedus on 3000 veinipuud hektaril, saagikus 68 ha/ha kohta, keskmine vanus on 29 aastat.

Viinamarjad koristatakse käsitsi oktoobri esimesel nädalal. Vein valmistatakse kasutades Veneto traditsioonilist meetodit „ripasso”, kus noor vein kääritatakse veelkord novembris koos 2 kuud kuivatatud viinamarjadega. See meetod annab lõplikule veinile rohkem täidlust ja sügavust. Veini laagerdatakse 14 kuud väikestes prantsuse tammevaatides.

Värvuselt intensiivne rubiinpunane, aroom on külluslik ja elegantne, eristuvad küpsed puuviljad, marjakeedis, vanilje, kaneel ja pähklikoor. Maitse on rikkalik ja puuviljane, tunda marjamoosi, pehmed tanniinid, hea kontsentratsioon, suurepärase püsiv kestva järelmaitsega. Toitudest soovitatakse haudepotis küpsetatud lihaga, praetud lihaga koos maisipudruga, grillitud veise välisfileega, vutilihaga, veiseliha lõikudega seenekastmes, lambaribiga, keskmiselt küpsete juustudega. Serveerida 16 kraadi juures.