Valpolicella Classico DOC, Allegrini 75cl

20,90 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 1319 Category:

Description

Allegrini Valpolicella on valmistatud 60% Corvina Veronese, 35% Rondinella ja 5% Molinara viinamarjadest. Edelapoolsed viinapuuaiad asuvad Valpolicella regiooni mägismaal, 240 meetri kõrgusel merepinnast. Pinnas on väga kaltsiumirikas, põhiliselt savi-lubjakivi segune. Viinapuude keskmine vanus on 25 aastat ja maksimaalne saagikus on 65 hl/ha kohta. Viinamarjad korjatakse käsitsi oktoobri kolmandal nädalal. Pärast koristust eemaldatakse marjakobaratelt varred ja seejärel purustatakse, veinivirde matseratsioon kestab 8 päeva, käärimine roostevaba terasest mahutites temperatuuril 24 – 34 kraadi. Malolaktiline käärimine leiab aset novembris, pärast malolaktilise käärimise toimumist suunatakse vein emaileeritud betoonmahutitesse kuhu see jäetakse seisma umbes 3 kuuks, vein villitakse veebruari alguses.

Iseloomult on vein puuviljaline, keskmiselt täidlane, küllaltki kõrge happesusega, delikaatne, tunda kirsi aroome, maitselt kergelt mõrkjas, veini tuleks juua võimalikult noorelt. Suurepärane kaaslane mitmesuguse Itaalia köögiga, erinevate suppidega, pastaroogadega, looma ja linnulihast roogadega, samuti ideaalne kaaslane Vahemere köögiga. Serveerida 14 – 16 kraadi juures ja avada umbes pool tundi enne serveerimist.

Gambero Rosso – 2 Glasses