Transylvanian Ice Wine, Liliac & Kracher 37,5cl

41,60 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 401 Kategooria:

Kirjeldus

Transylvanian Ice Wine on erakordselt põnev “jäävein” Rumeeniast, valmistatud kahe hea sõbra koostööna: maailmakuulus Austria dessertveinide tootja Gerhard Kracher (Weinlaubenhof Kracher) ja Transilvaania üks tuntuim veinitootja ja konsultant Rudolf Krizan (Liliac Winery). Viinamarjad on korjatud Liliac’i veiniaedadest Lechinta veinipiirkonnas, Kracher konsulteerib kogu veinivalmistamise protsessi. Kuna Austrias Burgenlandis on viimastel aastatel olnud talvel väga soe, siis jäävein muutub üha haruldasemaks. Burgenlandi ilm ei ole lihtsalt enam piisavalt külm, et viinamarjad veiniaedades ära külmuksid ja et oleks võimalik icewine’i valmistada, Lechintas aga on talved täpselt parajalt külmad ning veini valmistamise tingimused on ideaalsed aastast aastasse.

Vein on valmistatud 100% looduslikult, kasutatakse 100% Fetească Regală viinamarju, viinamarjad korjatakse käsitsi täpselt õigel ajahetkel kui viinamarjad on piisavalt külmunud. Pärast marjade pressimist kääritatakse virre roostevaba terasest mahutites ja pärast käärimist hoitakse vein väikestes terasest mahutites kokku 4 kuud, tammevaate ei kasutata. Veini jääksuhkru sisaldus on 154 g/l kohta, happesus 7 g/l kohta.

Värvuselt hele kahvatu kollane, hallika-roheka varjundiga. Aroom on väga värske ja puhas, tunda akaatsiamett, veriapelsini, küpset virsikut, litšiploomi. Maitselt kerge ja elav, tunda isuäratavat ananassi, küpset virsikut, värsked ürdid, õrn mesisus, suurepärane balanss magususe ja happesuse vahel, üllatav energia ja värskus.

Serveerida jahutatult 10 – 12 kraadi juures ja pakkuda koos troopiliste puuviljade kokteiliga, õuna – või marjaküpsetistega, creme brulee’ga, virsikumoosiga pannkookidega, sinihallitusjuustuga, kõvade küpsete juustudega, magusa meloniga millele lisatud münti. Veinil on hea küpsemispotentsiaal, põnev oleks avada pudel 10 aasta pärast ja avastada täiesti uusi aroomi – ja maitsenüansse.