The Blue Lady Cabernet Sauvignon, Simonsberg-Stellenbosch WO, Warwick 75cl

38,70 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1206 Kategooria:

Kirjeldus

The Blue Lady on Warwick Estate’i uus põnev punane vein, mis on valmistatud 100% Cabernet Sauvignon viinamarjast, mis on kasvanud 3s väikeses veiniaias Simonsberg’is. Viinamarjad on käsitsi korjatud nelja päeva jooksul, marjade korjamine algab varajastel hommikutundidel ja lõpetatakse enne kui õhutemperatuur saavutab 28 °C kraadi.

Veinimajas eemaldatakse kobaratelt varred, üksikud marjad sorteeritakse käsitsi konveierlindil, seejärel marjad purustatatakse aeglaselt ja ettevaatlikult. Veinivirde leotus jahedatel temperatuuridel kestab 7 päeva, seejärel toimub alkoholkäärimine, kasutatakse spetsiaalset pärmikultuuri, mis on saadud ühest kuulsast Bordeaux mõisast, käärimisprotsessi alguses tõstetakse temperatuur 2 päevaks kõrgemale, päevas tehakse 2 pump-over’it ja 2 rack-and-return’i, siis langetatakse temperatuuri ja vein jäetakse kestadega ligunema 7 päevaks, et saavutada soovitud tanniinidestruktuur, kogu leotus-ja käärimisprotsess kestab kokku 36 päeva. Vein pressitakse kestadelt ja toimub malolaktiline fermentasioon roostevaba terasest mahutites, pärast seda suunatakse vein gravitatsiooni abil 225 liitri suurustesse Prantsuse tammevaatidesse, pooled vaadid on keskmise ja ülejäänud madalama röstiga vaadid, tammelaagerdus kestab kokku 27 kuud (25% uus tamm), selle aja jooksul tehakse ka 2 korda veini ümberpumpamist ühest vaadist teise. Viimase asjana tehakse veini õrn filtreerimine ja pudeldamine, pudelis küpseb vein minimaalselt 12 kuud.

Värvuselt läbipaistmatu purpur, mustade varjunditega. Aroomis küpsed mustsõstrad, creme de cassis, grafiit, tobacco. Maitselt jõuline ja täidlane, rikkalik tekstuur, külluslikult puuvilju, grillitud liha, röstitud kohviuba, põnev mineraalsus, intensiivne balansseeritud puhtus.

Klassikaline vein armastab klassikalist toitu, serveerida koos veiseliha ribeye’ga serveeritud koos seenekastme ja friikartulitega, suurepärane ka suitsuse küpsetatud seasisefileega serveeritud koos parmesani-kartulitambiga. Serveerida temperatuuri 16 kraadi ja soovitav on vein avada vähemalt 2-3 tundi enne serveerimist. Veinil on suurepärane küpsemispotentsiaal 15 – 20 aastat.

Platter’s Wine Guide 96 p
Tim Atkin 95 p