Sito Moresco, Langhe Rosso DOC, Gaja 75cl
64,60 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Sito Moresco on elav ja elegantne punavein, mis baseerub Piemonte kõige tähtsamatel marjasortidel Nebbiolo ja Barbera. Nimi Sito Moresco tähendab tõlkes “Moresco koht”, viidates Nebbiolo aedade endiste omanike perekonnanimele Moresco. Veini valmistamisel kasutatavad viinamarjad saadakse Gaja perekonna Pajoré viinamarjaaaiast Treiso’s ja osa marju tuleb Serralunga’st. Veiniaedade kogupindala on umbes 14 hektarit ja põhiliselt domineerib pinnases lubjakivi.
Veini valmistamiseks kasutatakse 50% Nebbiolo ja 50% Barbera viinamarju. Iga viinamarjasort kääritatakse eraldi, käärimine toimub koos kestadega roostevaba terasest mahutites kontrollitud temperatuuril 25 – 27 kraadi juures 2 nädalat. Pärast käärimisprotsessi lõppemist ja malolaktilise käärimise toimumist, segatakse veinid omavahel ja laagerdatakse varem kasutatud “barrique” tammevaatides 12 kuud. Veini vanandatakse pudelis vähemalt 6 kuud enne väljastamist.
Sito Moresco ühendab endas Nebbiolo komplekssuse ja pikaealisuse Barbera marjasuse ja Merlot pehmusega. Vein väljendab ideaalset tasakaalu tanniinide ja puuviljalisuse vahel. Värske, elegantne, puhas ja tasakaalustatud aroom, tunda rohkelt punaseid marju ja mahlaseid puuvilju. Intensiivne puuviljade maitse, väga elegantne ja heas tasakaalus. Värske, puuviljaline lõppmaitse elavate tanniinidega.
Vein sobib suurepäraselt joomiseks noorelt, samas omad hea küpsemispotentsiaali 10 – 15 aastat. Toitudest sobib väga hästi ahjus küpsetatud pastaroogadega nagu lasagne, trühvilga risotto’ga, punasest lihast hautisega, röstitud juurviljadega, grillitud punase lihaga, küpsetatud ulukilihaga. Serveerida temperatuuril 18 – 20 kraadi ja soovitav on vein dekanteerida 1-2 tundi enne joomist.