Malbec “Appellation Gualtallary”, Mendoza, Altos Las Hormigas 75cl

54,70 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1108 Kategooria:

Kirjeldus

Altos Las Hormigas Appellation Gualtallary on valmistatud selekteeritud Malbec viinamarjadest, mis on kasvanud veinimaja oma veinipuuaedades Valle de Uco veinipiirkonnas Gualtallary alam-tsoonis. Kasutatakse kahe spetsifiilise aia saaki, kus pinnases on rohkesti kaltsiumirikast meremuda, aiad asuvad väga kõrgel mägedes 1300 meetrit merepinnast. Pinnase aluskihis on suured munakivid, mida katab lubjakivi-kruusa kiht, kus kruusa osakaal on vahemikus 50%-70%, muld on väga kõrge kaltsiumkarbonaadi sisaldusega, mis annab veinidel kriidise, värske ja mineraalse karakteri.

Viinamarjad korjatakse mai alguses, viinamarjaaias toimub esimene range marjakobarate selekteerimine ja siis veinimajas sorteeritakse kobarad veelkord, kõik tehakse käsitsi. Sorteeritud viinamarjakobarad liiguvad seejärel gravitatsiooni jõul betoonist käärimismahutitesse. Viinamarjade alkoholkäärimine algab looduslike pämide abil ja käärimine leiab aset 24 kraadi juures, protsess kestab kokku 15 päeva, kogu käärimise ajal tehakse käsitsi veinimütsi allasurumist, seda tehakse ettevaatlikult ja aeglaselt, veini õrn kohtlemine on äärmiselt oluline ja pumpasid ei kasutata. Viimases etapis suunatakse vein 35 hektoliitri suurustesse neutraalsetesse Prantsuse foudres tammevaatidesse, kus vein läbib malolaktilise käärimise, laagerdumine tammevaatides kestab 18 kuud, vein villitakse pudelisse filtreerimata ja küpseb pudelis veel vähemalt 12 kuud.

Värvuselt on vein särav purpur-punane. Aroomis tunda musti marju, rosmariini, lavendlit, grafiiti, õrn suitsusus. Maitse on jõuline ja rikkalik, maskuliinne struktuur ja intensiivne puuviljasus, omapärane mineraalne värskus, elegantsed integreeritud tanniinid, mustikas, mustsõstar, värskelt jahvatatud pipar, suurepärase püsiva järelmaitsega. Vein sobib väga hästi joomiseks noorelt, samas väga hea vananemispotentsiaaliga 10 – 15 aastat. Sobib hästi erinevate küpsetatud liharoogadega, sütel grilitud lamba – või veiselihaga, rammusate vürtsikate hautistega, kus on kasutatud liha, juurvilju ja tomateid. Serveerida 16 – 18 kraadi juures, soovitatav on dekanteerida 2-3 tundi enne serveerimist.

 

“The site-specific 2018 Malbec Appellation Gualtallary comes from specific soils, two plots that they believe transmit the maximum expression of limestone to Malbec, giving a structured wine with fine-grained tannins but a little wild. The vines are on stony and gravelly soils with a high percentage of limestone and sand with around 3% clay at 1,300 meters in altitude. The grapes fermented in small concrete vats with indigenous yeasts at some 25 degrees Celsius for 15 days. It matured in untoasted 3,500-liter French oak foudres for 18 months and no less than 12 months in bottle. This comes from sandy soils and very low yields that give it chalkier tannins and a savage way. This has a slightly rustic touch, vertical and with some lightness. There’s always a fresh touch of aromatic herbs (thyme and rockrose), with a textured palate and very tasty and clean flavors in the finish.” Wine Advocate (Luis Gutiérrez) 97 points

“This is a consistently outstanding wine from the Altos Las Hormigas team. It shows the structure and intensity that is a feature of Malbecs from this end of the Uco Valley but with red rather than more customary black fruit flavours. Lavender and rosemary aromas lead you into a palate with fine tannins, fresh acidity and delightful length. 2022-30” Tim Atkin 96 points

“Pretty, floral and crushed-fruit aromas with raspberry, blueberry, hibiscus and citrus zest. Olives, dried spices and gravel, too. Toasted oak. It’s medium to full-bodied with firm, silky tannins and bright acidity. Wonderfully fresh and layered. Drink or hold.” James Suckling 94 points