Les Cornuds, Vinsobres AC, Famille Perrin 75cl
19,70 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Vinsobres Les Cornuds valmistamiseks kasutatavad viinamarjad pärinevad Perrin’i perekonna Domaine de la Bicarelle ja Julien valduste viinapuuaedadest (45 ha), mis asuvad täpselt väikese Cornuds külakese piiril Vinsobres veinipiirkonna põhjaosas. Viinapuuaiad moodustavad liidetud kogumi, mis hõlmavad mitmeid ümbruskaudseid lõuna – ja edelapoolseid nõlvakuid ja terrasse umbes 300 meetri kõrgusel merepinnast. Tegemist on Lõuna-Rhone’i kõige põhjapoolsema alaga ning see on eriti sobiv just Syrah viinamarjasordile. Nõlvakute pinnas on kivine liiva ja mergli segu, terrassidel jäme kruus ja settelised kivimid. Vein valmistatakse 50% Syrah ja 50% Grenache viinamarjasortidest Perrin’i perekonna veinikojas Vinsobres’is. Kõikidelt viinamarjadelt eemaldatakse varred, Syrah’d leotatakse ülevalt kitsenevates toestatud puidust tünn-mahutites, rakendatakse sagedast veinimütsi allasurumist ja ümberpumpamist. Grenache’i jaoks kasutatakse roostevaba terasest mahuteid, mõlema veinimarja virre segatakse pärast malolaktilise käärimise lõppemist. 80% lõplikust segust laagerdub seejärel roostevaba terasest tünnides ja 20% segust 2 aastakäigu vanustes tammevaatides. Pärast villimist küpseb vein pudelis minimaalselt veel 6 kuud.
Veini värvus on sügav rubiin-punane, purpurpunaste varjunditega. Aroomis on tunda Syrah’le omaseid nüansse – punased marjad ja puuviljad, must kirss ja lagrits. Maitses kombineeruvad jõud ja elegants, velvetilise, lihava tekstuuriga. Lõppmaitses tunda just Rhone’i oru külmematele aladele omast stiili. Serveerida umbes 18 kraadi juures koos linnuliharoogadega, punasest lihast hautistega, keskmiselt küpsete juustudega.