Les Cédres de Belle Brise, Pomerol AC 75cl
177,90 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
La Fontaine de Coincy perekond on Prantsusmaa ajaloos olulist rolli mänginud juba 13. sajandist saadik. Henri-Bruno de la Fontaine de Coincy perekonnale on rohkem kui 7 sajandit kuulunud Domaine de Toujoun’i armanjakimaja, kuid kuni 1991. aastani töötas ta siiski panganduses. Samal aastal otsustas ta elus teha kannapöörde ning ostis tillukese 2 hektari suuruse Pomeroli veinivalduse nimega Chateau Belle Brise.
Chateau Belle Brise on saavutanud oma tuntuse ilma igasuguse turunduseta. Paljude arvates on tegemist Bordeaux ühe kuulsaima veiniga ning seda peetakse hästihoitud saladuseks tõeliste veiniarmastajate ja asjatundjate poolt. Henri-Bruno ei esitle oma veini kunagi ajakirjanikele ning müüb kogu oma toodangu otse tipprestoranidele ja väga valitud maaletoojatele. Ta ei osale en primeur kampaaniates ning on üks väheseid Bordeaux veinimaju, kes ei kasuta ka oma veini müügiks negociante.
Les Cedres de Belle Brise’i võib kutsuda Chateau Belle Brise’i “nooremaks vennaks”. Vein valmistatakse samuti 80% Merlot ning 20% Cabernet Franc viinamarjadest ning laagerdatakse suurtes 400 liitri suurustes tammevaatides. Tegemist ei ole kindlasti Belle Brise’i “2eme vin” veiniga vaid pigem mõisa “single-vineyard” veiniga. Kogu veinivalmistamise protsess on käsitöö ja algusest peale orgaanilisi põhimõtteid järgiv. Kääritamine toimub ainult naturaalse pärmi abil ning keemiat ega ensüüme ei kasutata. Viinamarjade korjamine toimub ühe päeva jooksul kui marjad on ideaalselt küpsed. Vein pudeldatakse ilma selgindamata ja filtreerimata.
Veini arromis on tunda vürtse, nahka ja mustsõstart, maitse on väga värske, väga kerge stiil, õhuline ja energiast tulvil, lõppmaitses tunda värskeid ürte ja delikaatset trühvli nooti. Serveerida 16 kraadi juures ning vein dekanteerida vähemalt 2 tundi enne serveerimist. Vananemispotentisaal 15-20+ aastat.
Chateau Belle Brise toodab maksimaalselt 800 kasti veini aastas ning müüb selle otse parimatele restoranidele Prantsusmaal ja mujal. Mõned näited: Elysée presidendiloss, Prantsusmaa peaministri residents, Monaco vürsti residents ja restoranid nagu: Guy Savoy, Pierre Cagnaire, Joel Robuchon, Lucas Carton, Alain Senderens, George Blanc, Alain Ducasse ja paljud teised Michelin tärni restoranid umbes 20 riigis.