Langlois Blanc de Blancs Cremant de Loire Extra Brut Vintage 2020 75cl (BIO)
37,90 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Kirjeldus
Blanc de Blancs Extra Brut on Langlois veinimaja kõige uuem cremant, tegemist on esimese väljaandega ja kindla aastakäigu veiniga, mida valmistatakse vaid kõige parematel saagiaastatel. Vein on valmistatud kahest kõige olulisemast valgest Loire’i piirkonna viinamarjasordist: 58% Chenin Blanc ja 42% Chardonnay.
Blanc de Blancs on Langlois veinimaja kõige esimene orgaaniliselt kasvatatud viinamarjadest valmistatud vein. Viinamarjad on kasvanud parimatel lubjakivirikastel Saint-Hilaire Saint Florent põldudel, veinivalmistamise kvaliteet ja tähelepanu igale detailile on viidud täiesti uuele tasemele. Viinamarjad koristatakse käsitsi, kobarad korjatakse väikestesse 25 kg mahutavatesse kastidesse, et marjad ei puruneks oma raskuse all. Pressimine on väga aeglane ja õrn, veini valmistamiseks kasutatakse vaid kõige kõrgema kvaliteediga spetsiaalselt valitud “esimese pressi” mahla, mis on väga selge ja parimate omadustega. Alkoholkäärimine leiab aset väikestes roostevaba terasest vaatides 18-20 kraadi juures, teistkordne fermentatsioon pudelis kestab minimaalselt 3 aastat, dosage on 2 g/l kohta (extra brut).
Veinil on erakordselt ilus peen mull ja sillerdav kahvatu-kollane värvus. Aroom on külluslik ja avar, elegantne ja komplekssne, tunda värskeid puuvilju, aromaatseid tsitruseid, akaatsiaõit, mett ja värskelt küpsetatud magusat saia, taustal kerge mentooli noot, mis pikendab ideaalselt veini delikaatset lõhnabuketti. Maitse on esmalt elav ja külluslik, otsekohese happesuse ja puuviljalisusega, muutudes järk-järgult avanedes ümaramaks, ideaalselt balansseeritud ja mitmedimensiooniline, lõppmaitse on kauakestev ja elegantne, delikaatse soolaka nüansiga, lisaks greipfruut ja teised aromaatsed tsitrused.
Sobib suurepäraselt aperitiiviks eine alustuseks koos kergete eelroogade ja suupistetega, ideaalne kaaslane värskete kvaliteetsete austritega, samuti aurutatud koorikloomadega või merekarpidega, marineeritud või kergelt soolatud värske kalaga, värske kitsejuustuga. Serveerida 8 – 10 kraadi juures. Vananemispotentsiaal 4 – 6 aastat. Haruldane limiteeritud väljaanne, mida valmistati vaid 10300 pudelit.