La Volta, Métode Tradicional Brut Nature, Mas Goma 1724 75cl

23,00 

Marjasort

,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 1471 Category:

Description

La Volta on valmistatud 65% Xarello ja 35% Macabeo viinamarjadest, mis on korjatud kahest erinevast Mas Goma veinimõisa “organic certified” veiniaiast, pinnases savi-lubjakivi, viinamarjad korjatakse kõik käsitsi, valitakse vaid parima kvaliteediga kobarad. Vein valmistatakse šampanjameetodil (Métode Tradicional), esimene käärimine roostevabast terasest mahutites, seejärel seisab vein pärmisettel terastankides 3 kuud, teistkordne käärimine toimub pudelis pärmisettel ja vein küpseb pudelis settel minimaalselt 30 kuud. Dosage’i ei ole lisatud, suhkrut ei lisata, naturaalne jääksuhkur on alla 3 grammi liitri kohta. Brut Nature.

Värvuselt selge ja särav kahvatu kollane, peen ja püsiv mull. Aroom on äärmiselt kompleksne, eristuvad pikaajalise pudelis küpsemise tulemusel tekkinud või ja rösti aroomid, lisaks roheliste puuviljade nüansid. Maitses segunevad veini küpsemisel tekkinud rösti ja pähkli noodid värskete puuviljade ja tsitruste nüanssidega, järelmaitse on avar, lopsakas ning püsiv.

Vein sobib väga paljude erinevate roogadega, väga gastronoomiline ja universaalne toiduvein, saab hakkama ka kõige keerukamate maitsetega, ideaalne nii eelroogadega kui ka põhiroogadega. Serveerida koos tugevamaitselise grilitud või küpsetatud kalaga (lõhe, hiidlest, makrell, sardiinid), sashimiga, hispaaniapärase kalahautisega, kalaterriiniga, paellaga, risottoga, ahjus küpsetatud kodulinnulihaga jne. Soovitatav serveerimistempratuur on 10-12 kraadi.