La Vieille Ferme, Vin Rosé, Famille Perrin 75cl
13,50 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon | |
Riik | |
Tootja |
Description
La Vieille Ferme Rosé on valmistatud võrdsetes osades Cinsault, Grenache ja Syrah viinamarjadest. Veinipuud kasvavad Ventoux mäestiku kõrgematel nõlvakutel, kus on tavapärasemast jahedam kliima kui madalamates orgudes. Viinamarjad küpsevad nõlvakutel kauem kui tavaliselt ja saavutavad hea happestruktuuri, veinid on jõulisemad, värskemad ja parema balansiga. Pinnases on valdavalt punaka varjundiga kaltsiumirikas setteline muda koos suuremate ümarate kividega, selline pinnasetüüp on tekkinud iidse mere taandumise tulemusena.
Vein valmistatakse „saignée” meetodil, unikaalne rosé veini valmistamise viis, kus punased marjad hoitakse 24 tundi kontaktis mahlaga, et anda veinile värvust, marjasust ja aromaatsust. Seejärel kääritatakse vein roostevaba terasest mahutites nagu valge vein ning pärast 3 kuu möödumist vein filtreeritakse ja villitakse pudelisse.
Veinil on särtsakas värskus, erk puuviljasus ja lõbus õrnroosa värvus, kõik elemendid, mida iga veinijooja ootab ühelt healt rosé veinilt. Visuaalis üllatab vein oma pastelsete varjunditega kahvaturoosa värviga. Värske ja aromaatne bukee, veini aroomis eristuvad punased marjad nagu sõstrad ja kirsid, lisaks tsitruse värskus. Maitses suurepärane tasakaal magususe ja happesuse vahel, värske puuviljasus koos püsiva kauakestva järelmaitsega.
Sobib suurepäraselt aperitiiviks, ideaalne lihtsa ja kiire suvise menüü juurde: salatid, värsked suupisted kalast või lihast, värsked juurviljad dipi või hummusega, bruchettad, kreeka stiilis või tomati-basiiliku mozzarella salat, samuti grillitud kalaga või lihaga. Serveerida 10 – 12 kraadi juures.
“Jean Pierre Perrin established La Vieille Ferme over 35 years ago, when he chose to produce an inexpensive, straightforward Rhône wine to sell by direct mail to French wine lovers. He used the same grape varieties in similar proportions to those planted at the family’s Chateau de Beaucastel, in a similar vinification process. The result was an immediate success in France, a wine of character and style in keeping with its Beaucastel heritage.
Initially, Jean Pierre made only Côtes du Rhône, but steeply rising grape prices in 1976 caused him to switch to Côtes du Ventoux and eventually to produce a white wine from the mountainous Côtes du Luberon. La Vieille Ferme was introduced to the United States in 1970. The response was an immediate, overwhelming acceptance and an outpouring of critical acclaim from eminently knowledgeable critics who recognized La Vieille Ferme for its consistently fine quality and value.”