First Early Royal Olives, Extra Vergin Olive Oil 50cl
43,60 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
First Early Royal on valmistatud 100% Royal oliividest, mis on pika ajalooga sort ning pärineb Jaéni piirkonnast. 19. sajandi lõpust alates on Royal olnud peaagu väljasuremise ohus, eelkõige tänu väga madalale saagikusele, mistõttu paljud tootjad ei taha teda kasvatada. Castillo de Canena on üks väheseid, kes Royali oliive taastada püüab. First Early Royal on korjatud väga varakult, sest siis on oliivides kõige rohkem aroomi ja maitset. Aroomis ja maitses on tunda artišokki, rohelisi banaane ning värskelt lõigatud muru.
Castillo de Canena valdustel valmistati oliiviõli juba 1780. aastal, kuid firma nimi pärineb veelgi varasemast ajast – see on pandud 16. sajandist pärit Canena linnas asuva lossi järgi, kus Vañó perekond elab tänaseni. Oliiviõli valmistamise traditisioonid on rännanud läbi mitme põlvkonna tänaseni. Vañó perekonna 1500 hektari suurused valdused asuvad Jaéni piirkonnas Andaluusia maakonnas. Tänapäeval valmistakse selles piirkonnas 75% kogu Hispaania oliiviõlist ning Jaéni tuntakse kui maailma oliiviõli pealinna. Sealne mägine maastik ja soodsad klimaatilised tingimused teevad paljude kriitikute arvates sellest piirkonnast maailma parima oliiviõli valmistamise koha.
Castillo de Canena on perefirma, mis keskendub ainult kõige kõrgema kvaliteediga extra virgin oliiviõli tootmisele. Oliivipuud kasvavad rahus ning saavad toiduks vett lähedal asuvast jõest. Oliivid koristatakse käsitsi novembri algusest kuni veebruarini. Selle perioodi vältel kontrollitakse pidevalt oliivide küpsust ning iga puu puhul otsustakse eraldi, millal on õige aeg koristuseks. Peale koristust viiakse oliivid vähem kui 3 tunni jooksul veskisse purustamisele, et tagada värskus, aromaatsus ja madal happesus. Veskisse saabudes oliivid puhastatakse ning jahvatatakse massiks. Kõik Castillo de Canena oliiviõlid valmistakse külmpressimise meetodil, mis tähendab, et oliiviõli on valmistatud ainult värsketest oliividest ja tegemist on esimesest pressist saadud õliga. Oliiviõli hoitakse temperatuurikontrolliga terasmahutites, mis tagab toote värskuse ka pudeldamise hetkel. Pudelisse villimisel lisatakse väga väike kogus lämmastikku, mis kaitseb õli oksüdatsiooni ja riknemise eest. Viimane samm eristab Castillo de Canena õlisid enamus teistest tootjatest.
Flos Olei on maailma tunnustatuim rahvus- vaheline extra virgin oliiviõlide teatmik. Rohkem kui 50 maailma parimat oliiviõli eksperti degusteerib 6 kuu jooksul rohkem kui 3500 erinevat õli, mis pärinevad umbes 45 riigist.
Flos Olei 2012 – 97 p.
Flos Olei 2014 – 98 p. The Best Fruity EVOO in the World
Flos Olei 2022 – 100 p. Hall of Fame + The Best EVOO of the Year
EVOOLEUM – No. 3 in “Top 100 EVOO in the World”