El Creuer, Métode Tradicional Brut Nature, Mas Goma 1724 75cl (BIO)
25,50 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
El Creuer on valmistatud 60% Xarello ja 40% Macabeo viinamarjadest, mis on korjatud kahest erinevast Mas Goma veinimõisa “organic certified” veiniaiast. Vein valmistatakse šampanjameetodil (Métod Tradicional), esimene käärimine roostevabast terasest mahutites, seejärel seisab vein pärmisettel terastankides 3 kuud, teistkordne käärimine toimub pudelis pärmisettel ja vein küpseb pudelis settel minimaalselt 40 kuud. Dosage’i ei ole lisatud, suhkrut ei lisata, naturaalne jääksuhkur on alla 3 grammi liitri kohta. Brut Nature.
Värvuselt kahvatu kollane, elava sädelusega, peen ja püsiv mull. Aroom on intensiivne ja komplekssne, mineraalne värskus, eristub karamell-õun, ebaküdoonia, küps sidrun, kuivanud hein. Maitse on otsekohene ja äärmiselt värske, eristuvad küpsetuspärm, kergelt suitsu, värsked ürdid, aniis, suurepärane komplekssus. Lõppmaitses lubjakivine mineraalsus, väga värskendav, kerge soolakas nüanss, eristuvad küps õun, värsked tsitrused, üllatavalt jõulise struktuuriga, milles delikaatne ja elegantne röstine küpsemise noot.
Veini unikaalne stiil võimaldab seda serveerida mitmete erinevate käikude juurde: ideaalne aperitiiv, värsked salatid, lihast või kalast kergemad eelroad, põhiroogadest sobib mereandidega, õrnsoolatud lõhega, küpsetatud linnulihaga või küpsetatud kvaliteetse merekalaga, keskmiselt küpsete juustudega. Soovituslik serveerimistempratuur on 10 – 12 kraadi.