Brunello di Montalcino DOCG, Pieve Santa Restituta 75cl
85,20 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Pieve Santa Restituta klooster asub Montalcino linnakeses. Valduse ostis Angelo Gaja 1994. aastal ja see oli tema kõige esimene valdus Toscana’s. Santa Restituta valdus koosneb umbes 40 hektarist veiniaedadest ja seal valmistatakse põhiliselt kahte single-vineyard Brunello di Montalcino’t, Rennina ja Sugarille. Valdusel asub vana Santa Restitua kirik ehk “pieve”, mis on andnud ka nime veinivaldusele, kus on ajalooliste märkmete järgi veini valmistatud juba alates 12. sajandist. Dokument aastast 715 viitab kohale nimega Rennina, mis asus Pieve Santa Restitua kõrval. Tõenäoliselt on koht saanud oma nime seal elanud rooma leegionäri Remnius’e järgi.
2005. ja 2008. aastal Pieve Santa Restitutas Renninat ja Sugarille ei valmistatud, kogu saak läks Brunello di Montalcino DOCG valmistamiseks, ühendades endas kahe hinnatud üksikaia Sangiovese kõige kõrgema kvaliteedi. Veini valmistamisel on eeskuju võetud Rennina ja Sugarille valmistamise põhimõtetest, veinivirret kääritatakse 3 nädalat roostevaba terasest mahutites ja seejärel laagerdatakse 12 kuud väikestes barrique tammevaatides ja seejärel veel 12 kuud suurtes tammevaatides ja lõpuks vähemalt 24 kuud pudelis Pieve Santa Restituta veinikeldrites.
Veinil on suursugune kontsentratsioon, massiivsete ja elegantsete tanniinidega, meeldivalt värske ja vürtsikas. Aroom on väga puhas ja külluslik, Sangiovese marjasordi nüansiga, küpsed tumedad puuviljad koos vürtsidega. Maitse on kontsentreeritud, ümar ja lopsaka tekstuuriga, järelmaitse kauakestev, õrnate tanniinidega. Veini vananemispotentsiaal on 15 – 20 aastat.