Champagne Ayala Brut Nature NV 75cl
72,80 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Ayala Brut Nature, tuntud ka kui “Zero Dosage”, on kindla aastakäigu ja nn. “reserve” veinide segamise tulemus, väljendades selgelt Ayala veinide kõrget kvaliteeti ja veinivalmistamise kogemust. Chardonnay on veini põhikomponent, mis annab veinile elegantsi, elavust ja finessi, sekundeerib Pinot Noir, mis annab veinide tihedust, täidlust ja intensiivsust, Meunier lisab delikaatset värskust ja puuviljasust. Segu on valmistatud 55% Chardonnay, 30% Pinot Noir ja 15% Meunier marjasortidest. Veini baas-vintage on 2019, kogu veinist 43% on “reserve” veini aastatest 2016, 2017 ja 2018. Vein on küpsenud pudelis koos pärmisettega vähemalt 3 aastat ja pärast pudeldamist minimaalselt 6 kuud jahedates veinikeldrites.
Ayala Brut Nature’ile ei ole lisatud grammigi suhkrut (Zero Dosage), mida tavaliselt lisatakse enne korkimist. See võimaldab nautida veini tõelist aroomi ja maitse delikaatseid nüansse. Värvuselt kuldkollane, hõbedaste varjunditega, õrna peene mulliga, väga aromaane, maitse on suurepärases tasakaalus, väljendades suursugust finessi ja kompleksust, tsitrused ja kerge soolakas nüanss. Rikkalik, puuviljane ja kauakestev järelmaitse, milles valged puuviljad ja greipfruut. Parim aperitiivina, kuid tänu oma unikaalsele karakterile võib seda serveerida läbi terve lõuna – või õhtusöögi, nii eelroogade kui põhiroogadega kuni magustoitudeni välja. Väga hea kaaslane austritega, toore kalaga, kammkarbiga, homaariga, krabilihaga, värske või grillitud kalaga, kalaga tarrendis, lõhelõikude või loomaliha carpaccio’ga. Parim joomiseks 2 – 3 aasta jooksul veini pudelisse villimisest, settest eemaldamise (disgorge) täpne kuupäev on märgitud iga pudeli tagasildile, soovitatav serveerimistemperatuur on 10 kraadi juures.
James Suckling 92 p
Wine Enthusiast 91 p