Almirez, Toro DO, Teso La Monja 75cl
30,60 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Almirez („uhmer”) on valmistatud 100% Tinta de Toro (Tempranillo) viinamarjadest, Valdefinjase ja Toro külade veiniaedadest. Viinapuude vanus on vahemikus 15-65 aastat. Keskmine saagikus on 23 hl/ha (seadusega on lubatud 42 hl/ha). Koristatakse ainult ideaalsels küpsuses olevad viinamarjad ja eranditult käsitsi. Saagi korjamine on oktoobri esimestel nädalatel. Käärimine toimub 8 päeva 26-28 kraadi juures (2 korda päevas ümberpumpamine) ning kõik viinamarjad on 100% vartest eemaldatud. Veinivirre on kestadega kontaktis 20 päeva. Malolaktiline käärimine toimub tammevaatides, millest 30% on uus Prantsuse tamm. Veini laagerdatakse tammevaatides 14 kuud, millest 30% on uus tamm.
Värvuselt on vein rubiinpunane. Aroom on kompleksne, tunda on punaseid marju, vürsti, suitsu, ploomi ja aniisi. Maitselt on vein särtsakas, mineraalne, kreemjas, aromaatne ja väga pika röstise järelmaitsega. Vananemispotentsiaal on 10-15 aastat. Parim serverveerimistemperatuur on 18 kraadi ja soovitav on veini dekanteerida.
Teso La Monja on Egureni veiniperekonna uus projekt Toro D.O. piirkonnas Hispaanias, kuid juba on need veinid saanud ülemaailmse tunnustuse osaliseks. Egureni perekond valis väga hoolikalt veiniaiad, mis asuvad Valdefinjas, Toro ja Villabuena del Puente külades. Neid piirkondi mõjutavad kõige rohkem Duoro jõgi ja Atlandi kliima, kus suved on kuivad ja kuumad ning talved on jäised ja külmad. Veiniaiad on peamiselt liivased, savise alamkihiga (mis on hea veehoidja arvestades vähest sademete hulka). Samuti on pinnases kivirahni, mis päeval endasse soojust kogub ja jahedatelt öödel pinnast soojendab. Teso La Monja veinimaja kasvatab ainult Tina de Toro (Tempranillo) viinamarju ning saagikus on äärmiselt madal (keskmiselt umbes 15 hl/ha; seadusega on lubatud 42 hl/ha), mis võimaldab valmistada väga kontsentreeritud ja kompleksseid veine.
Jeb Dunnuck 94 p
James Suckling 92 p
Robert Parker 92 p
“The 2016 Almirez is brilliant! Made from 100% Tinta de Toro that spent 14 months in 30% new French oak, this full-bodied, concentrated 2016 is loaded with notions of blueberries, blackberries, cedar pencil, and cured meats. With terrific depth of fruit, notable purity, and a sexy, seamless style, it’s one of those knockout wines that way over-delivers!” Jeb Dunnuck 94 points
“This offers plenty of ripe dark plums and berries with rich notes of dark chocolate and spicy oak. Toro’s powerful and direct structure is all on show here. Drink this from 2020.” James Suckling 92 points
“As with the entry-level Románico, I also had the opportunity to taste the 2016 Almirez right next to the 2015 to see how the growing season was reflected in each of the vintages. This also shows more freshness, following the style of the year, and it has a lifted nose and is high pitched, with very good balance and elegance within the powerful style. There is restraint within the powerful style of the zone and the house profile, with sweet fruit and spices, fine tannins and a dry mouthfeel. Even the oak feels better integrated in the 2016, despite its youth and recent bottling. It was bottled in April 2018, some three weeks before I tasted it. 95,000 bottles.” Robert Parker’s Wine Advocate 92 points