Prelude, Apalta DO, Domaines Bournet-Lapostolle 75cl

31,60 

Marjasort

, ,

Aasta

Alkoholisisaldus

Tootja

Regioon

Riik

Tootekood: 1124A Kategooria:

Kirjeldus

UUS TOODE!

Clos Apalta on 1994. aastal loodud Casa Lapostolle veinimõisa esivein, mis on lühikese ajaga saavutanud uskumatu edu, olles viis korda Wine Spectatori Top 100-s, sealhulgas korra esimene ja kaks korda Top 3 hulgas. Clos Apalta veiniaed on rohkem kui 100 aastat vana, istutatud 1920. aastal.

Prelude on Clos Apalta “kolmas vein”, mida esimest korda valmistati 2022. aastal. Vein on valmistatud 50% Carmenere, 40% Cabernet Sauvignon ja 10% Merlot viinamarjadest, mis saadakse Clos Apalta noorematest veiniaedadest. Veinivirde matseratsioon ja leotamine kestab 5-6 nädalat, kääritamine 28-30 kraadi juures 75 hl suurustes Prantsuse tammemahutites, tehakse regulaarselt käsitsi “punch down’i”, malolaktiline käärimine tammevaatides. Laagerdatud 17 kuud Prantsuse tammevaatides, millest 10% olid uued vaadid ja 90% on 2-3 korda varem kasutatud, veini ei filtreerita ega puhastata settest.

Tumeda purpur-punase värvusega, tintmusta varjundiga. Aroom on plahvatuslik, väga väljendusrikas, küpsed punased puuviljad, mustad metsamarjad, lisaks vürtse ja ürte, õrn tammevaadi nüanss. Maitse on mahlane ja krõmpsuvate tanniinidega, keskmaitse pehme ja velvetine, suurepärane balanss tanniinide ja happesuse vahel, väga kauakestev lõppmaitse. Serveerida 16 – 17 kraadi juures ja soovitav on veini dekanteerida vähemalt tund enne joomist. Toitudest sobib hästi küpsetatud punase lihaga (veis, lammas), suurepärane ulukilihaga nagu metssiga, hirv või põdraliha, küpsete rammusate juustudega. Veinil on väga hea vananemispotentsiaal 10+ aastat.

 

“Lovely freshness from this warm year, with good depth and concentration. Fresh cherries, blackberries, paprika, spices and tapenade on the nose. Juicy and almost full-bodied on the palate, with melted, dusty tannins and a long finish. 50% carmenere, 40% cabernet sauvignon and 10% merlot. About 16 months in barrels, of which 18% were new oak and the rest is second-use. Drink from 2026.” James Suckling 95 points