Vurria Nero d’Avola, Sicilia DOC, Di Giovanna 75cl (BIO)

19,00 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

SKU: 1939 Category:

Description

Vurria on valmistatud 100% Nero d’Avola viinamarjadest, mis kasvavad 450 meetri kõrgusel merepinnast, sellel kõrgusel on viinapuude saagikus pea 50% madalam kui all orus. Paradiso nimeline veiniaed asub Contessa Entellina piirkonnas ja aia pinnases on vulkaanilise tuha ja savi segu, saagikus on 1.8 kg taime kohta. Tänu spetsiifilistele töövõtetele veiniaias ja looduslikult madalale saagikusele on vein äärmiselt maitseküllane ja komplekssne, suurepärase happesusega ja mineraalsusega, tulemuseks on erakodselt uhke Nero d’Avola, mille aastane kogutoodang on vaid 25000 pudelit.

Viinamarjad koristatakse käsitsi ja kobaratelt eemaldatakse varred, veinivirde kääritamine toimub koos kestadega roostevaba terasest mahtutites 20 päeva temperatuuril 28 – 30 kraadi, pärast alkoholkäärimist laagerdub 50% veinist 6 kuud Prantsuse barrique vaatides ning 50% veinist 6 kuud terasest mahutites. Pärast lõpliku segu loomist vein villitakse ja vein küpseb pudelis minimaalselt 6 kuud enne müüki.

Puhta ja särava, sügava rubiinpunase värvusega. Aroomis on tunda šokolaadiga kaetud kirsse, musta ploomi, vürtsi ja röstist tammevaniljet. Maitse on alguses siidine ja pehme, muutudes järk järgult jõulisemaks ja vürtsikamaks, ehe Nero d’Avola pinnaselisus, järelmaitse kauakestev ja külluslikult marjane. Serveerida 14-16 kraadi juures, toitudest sobib hästi baklažaani caponata’ga, grillitud sealihaga, küpsetatud vorstikestega, küpsetatud lambalihaga, tomatikastmes lihaga, vürtsikamate pastadega, lasagne’ga.

Di Giovanna veinimaja asub Lääne-Sitsiilias, Sambuca di Sicilia linna kõrval, Agrigento maakonnas. Di Giovanna perekond on veinivalmistamisega tegelenud juba 5 põlvkonda. 1997. aastast on veinimõis sertifitseeritud orgaaniline. Valdused on 110 ha suurused, millest 56 ha kasvavad viinamarjad. Veinipuuaiad kasvavad 330-780 meetri kõrgusel merepinnast ning pinnases leidub vulkaanilist kivimit tufo, lubjakivi ja savi. Muuseas veinivalmistamist nõustab ka maailmas kõrgelt hinnantud Bordeaux veinimeister Denis Dubourdieu.

Falstaff Magazine 92 p
James Suckling 90 p