Cabernet Sauvignon Merlot, Margaret River, Cullen 75cl (BIO)
38,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Description
Cullen’i Cabernet Merlot „blend” on Vanya Cullen’i sissejuhatus Margaret River’i piirkonna Wilyabrup’i punaste veinide omapärasesse maailma. Veini valmistamiseks on kasutatud 81% Cabernet Sauvignon ja 19% Merlot viinamarju. Viinapuud on kasvanud Cullen’i perele kuuluvates veiniaedades: Cabernet Sauvignon on kasvanud Cullen’i nimelises veiniaias ja Merlot on kasvanud Mangan’i nimelises veiniaias. Selle veini valmistamiseks kasutatakse aedade nooremate veinipuude saaki, vanemate puude saak kasutatakse veinimaja lipulaeva Diana Madeline valmistamiseks, seega võib seda veini kutsuda ka „väikeseks” Diana Madeline’ks.
Viinamarjad korjatakse käsitsi, need pressitakse väga aegalselt, et vältida tugevaid tanniine. Mõlemast viinamarjast valmistatakse eraldi vein, fermentatsioon toimub roostevaba terasest tankides, pärast käärimist kestab leotus 14 päeva kontrollitud temperatuuril 28-30 kraadi, seejärel tehakse lõplik segu, vein laagerdub väikestes Prantsuse tammevaatides 6 kuud, milles 30% on uus tamm.
Veinil on selge rubiinpunane purpuri varjunditega värvus. Aroom on värske ja isuäratav, mustad puuviljad, must ploom, cassis, kuivanud puulehed, kerge vürts. Maitse on keskmise täidlusega, väga elegantsed tanninid, delikaatne pinnaseline nüass, eristuvad intensiivne küps ploom, magus mustsõstar, mooruspuu, õrn tammevanilje.
Serveerida koos ahjus küpsetatud lambakoodiga, keskmise küpsusastmega veise sisefileega, erinevate suurte ulukite liha nagu hirv, kits või metssiga, grillil küpsetatud juurviljdega, ahjus küpsetatud baklažaani vormiroaga (eggplant gratin). Serveerida 14- 16 kraadi juures ja soovitav on veini dekanteerida 1-2 tundi. Veini vananemispotentsiaal on 10-15 aastat.
Certified Biodynamic, Carbon Neutral and Natrullay Powered Estate!