Malbec Reserva “Valle de Uco”, Mendoza, Altos Las Hormigas 75cl
38,40 €
–
Marjasort | |
---|---|
Aasta | |
Alkoholisisaldus | |
Tootja | |
Regioon | |
Riik |
Description
Altos Las Hormigas Reserva on valmistatud väga hoolikalt valitud Malbec viinamarjadest, mis on kasvanud mõisa oma viinapuuaedades Valle de Uco veinipiirkonnas. Viinamarjad saadakse Uco oru kaltsiumirikkalt pinnaselt, kus on rohkesti lubjakivi, kruusa ja rikkalik settekivimite kiht, aiad asuvad valdavalt Tunuyan’i jõe ääres Paraje Altamira’s ja kõrgel mägedes asuvas Gualtallary piirkonnas, kus on terrass-aiad rohke kruusa ja settekivimitega.
Viinamarjad koristatakse aprilli esimesel nädalal, esmane marjade selekteerimine toimub viinapuuaias ja seejärel veelkord mõisas, kõik tehakse käsitsi. Viinamarjade käärimine toimub 24 kraadi juures väikestes roostevaba terasest mahutites, need on kõige paremad veini värvuse ekstraktsiooni kontrollimiseks. Viinamarjakobaratelt eemaldatakse varred ja seejärel lastakse marjadel mõni aeg seista, et suurendada veini kontsentratsiooni. Alkoholkäärimine-matseratsioon kestab 15 päeva, käärimise alustamiseks kasutatakse ainult kohalikke looduslikke pärmikultuure, leotamise ajal tehakse aeg ajalt ka väga ettevaatlikult ja õrnat veinimütsi allasurumist. Viimases etapis suunatakse vein 35 hektoliitri suurustesse neutraalsetesse Prantsuse tammevaatidesse, kus vein läbib ka malolaktilise käärimise, laagerdumine tammevaatides kestab 18 kuud, vein villitakse pudelisse filtreerimata ja küpseb pudelis veel vähemalt 12 kuud.
Veiniaia pinnases leiduv rikkalik lubjakivi annab veinile värske mineraalse nüansi. Värvuselt mustjas-purpur, aroomis on tunda valget pipart, grafiiti, musti ja punaseid puuvilju, seedrit, suitsu. Suurepärase maitsestruktuuriga, rikkalik ja jõuline, komplekssne ja mitmekihiline, üllatavalt värske happesus, elegantsed elavad tanniinid, külluslik mustikas, mustsõstar, värskelt jahvatatud pipar, glütseriin. Sobib väga hästi joomiseks noorelt, kuid omab ka väga head vananemispotentsiaali 10-15 aastat. Suurepärane erinevate küpsetatud liharoogadega, eriti vasika – ja veiselihaga. Serveerida 16 – 18 kraadi juures.
Tim Atkin 94 p
Wine Advocate 93 p