Petit Figeac, Grand Cru Classe, Saint-Emilion Grand Cru AC 75cl
75,00 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Chateau Figeac’i “teine vein”, valmistatud 47% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon ja 10% Cabernet Franc viinamarjadest. Veini valmistamine vastavalt Bordeaux traditsioonidele, marjade leotus ja kääritamine roostevaba terasest mahutites, laagerdumine 100% uutes Prantsuse tammevaatides 12 kuud.
Värvuselt sügav rubiin-punane purpuri varjunditega. Aroom on väga rikkalik, must kirss, must ploom, põldmarjad, liköörkirss, loorber, kaneel, röstitud leib, mustsõstramoos, lavendel. Maitselt keskmise täidlusega, väga elav ja hea energiaga, krõmpsuv puuviljasus, mustad metsamarjad, elegantsed integreeritud tanniinid, väga kaua kestva lõppmaitsega, hea vürtsikus, fokusseeritud ja särav vein.
Toitudest sobib hästi pannil praetud veiselihaga, küsetatud tuviga, lambalihast või ulukilihast hautisega, küpsetatud pardilihaga, keskmiselt kõvade juustudega. Serveerida temperatuuril 16 – 18 kraadi ja soovitav on vein dekanteerida 2-3 tundi enne joomist. Parim joomisaken 2020 – 2045.