Le Petit Clos, Apalta DO, Casa Lapostolle 37,5cl
35,90 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Clos Apalta on 1994. aastal loodud Casa Lapostolle veinimõisa esivein, mis on lühikese ajaga saavutanud uskumatu edu, olles viis korda Wine Spectatori Top 100-s, sealhulgas korra esimene ja kaks korda Top 3 hulgas. Clos Apalta veiniaed on rohkem kui 100 aastat vana, istutatud 1920. aastal.
Le Petit Clos on Clos Apalta “teine vein”, mis on valmistatud 49% Carmenère, 30% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon ja 3% Petit Verdot viinamarjadest. Veinivirde matseratsioon ja leotamine kestab 6 nädalat, aeg ajalt tehakse ümberpumpamist. Laagerdatud esialgu 6 kuud 100% uutes Prantsuse barrique vaatides, seejärel omakorda 16 kuud Prantsuse barrique tammevaatides, millest 15% olid uued vaadid, 25% kord varem kasutatud ja 65% kaks korda varem kasutatud vaadid.
Sügava rubiin-punase värvusega, purpuri varjunditega. Aroom on väga kompleksne ja väljendusrikas, intensiivsed mustad marjad nagu maqui, cassis ja põldmarjad, lisaks kirss ja maasikas koos ürtidega ja delikaatse vaniljega, lõppmaitses vürtsid ja seeder. Maitse on siidine ja elegantne, tanniinid on ümarad ja püsivad pikalt suus, äärmiselt tiheda kontsentratsiooniga, katab kogu suu, suurepärane balanss tanniinide ja happesuse vahel, äärmiselt kauakestev lõppmaitse.
Serveerida 16 – 17 kraadi juures ja soovitav on veini dekanteerida vähemalt tund enne joomist. Toitudest sobib hästi küpsetatud Anguse veise välisfileega serveeritud koos mürdi-marja kastmega, samuti veise sisefileega serveeritud koos spinatiga, mis on küpsetatud kreemjuustu ja mandlitega, küpsetatud hirvelihaga serveeritud koos röstitud värskete juurviljadega.
James Suckling 99 p
Wine Advocate 93 p
“A generous array of ripe black and blue fruit with pink
peppercorns, green olives, dried flowers, toffee and chocolate orange. It’s
full-bodied with firm, creamy and velvety tannins. Long and polished. Lovely
salted caramel and olives at the end. Keeps going. Unfolds on the finish. 49% Carmenère, 30% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon, 3% Petit Verdot. Drink or
hold.” James Suckling 99 points
“The second wine from Clos Apalta, the 2019 Le Petit Clos was produced with a
blend of 49% Carmenere, 30% Merlot, 18% Cabernet Sauvignon and 3% Petit Verdot
from granite soils. It fermented with indigenous yeasts with four to five weeks
of maceration with manual punchdowns and malolactic in French oak barrels. The
élevage was eight months in new barrels and a further 14 months in 50% new oak
and 50% second use. It’s a ripe and powerful red with 14.5% alcohol and a pH of
3.6. It has a nose of herbs and spices, and it’s creamy and lush, with a juicy
texture and a full body with an herbal finish. It has mellow acidity and a soft
mouthfeel through round and fine tannins.” Robert Parker’s Wine Advocate 93
points