La Moussiere, Sancerre AC (Rouge), Alphonse Melllot 75cl (BIO)
50,90 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
La Moussiére on valmistatud 100% Pinot Noir viinamarjadest, mis on kasvanud rikkaliku savi ja lubjakivi pinnasega aedades. Viinapuude vanus on 5 kuni 45 aastat ning saagikus on madal, umbes 32 hl/ha kohta. Viinamarjad korjatakse käsitsi 5.5 hektari suurusest aiast ning paigutatakse väikestesse 25 kg mahutavatesse kastidesse. Viinamarjade matseratsioon kestab 5 kuni 10 päeva, pärast seda kääritatakse veini 4 nädalat 60 hl suurustes tammevaatides, kus temperatuur ei ületa 28 kraadi säilitamaks Pinot Noir’le omaseid aroome. Vein laagerdub tammevaatides pärmisettel 10 kuni 18 kuud ning 80 – 100% ulatuses kasutatakse uusi tammevaate. Kogu toodang on umbes 23 000 pudelit aastas.
Värvuselt on vein sügav karmiinpunane, aroomis tunda sõstraid, mureleid, õrna piprasust, vanilje nüansse ning kaneeli. Maitselt mahe, ümar ja väga hea struktuuri ning pika järelmaitsega. Suurepärane kaaslane põldvutiga, veinikastmes tursaga, vasikalihaga, pardiga, lambalihaga, jänesega ning erinevate kohalike juustudega. Soovitav serveerimistemperatuur on 14 – 16 kraadi niisama juues ning 14 – 18 kraadi toidu kõrvale.