La Fiole du Pape, Chateauneuf-du-Pape AC 75cl (Kinkekarbis)

42,00 

Marjasort

, , ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 506 Kategooria:

Kirjeldus

Vein on segatud parimatest “cuvée’dest” erinevatest aastakäikudest, mis annab veinile püsiva ja kõrge kvaliteedi ning teeb ta enim müüdavaks Chateauneuf-du-Pape veiniks maailmas. Veini valmistamisel on kasutatud järgmisi viinamarjasorte: 80% Grenache – lisab ümarust, 7% Syrah – toob välja värvi ja aroomi, 7% Mourvédre – lisab tanniini ja vananemisvõimet, 6% Cinsault – annab juurde finessi. Viinamarjad koristatakse käsitsi ja eri sortidest valmistatakse vein eraldi. Terved viinamarju leotatakse koos vartega 15 päeva 30 kraadi juures. Malolaktiline käärimine kestab 2 kuud roostevaba terasest mahutites. Käärimisprotsessi lõppedes luuakse segu erinevatest veinidest ja laagerdatakse tammevaatides (mahuga 40 – 50 hl) 1 – 5 aastat (eri aastakäikude kasutamisel saadakse veini keskmiseks vanuseks vähemalt 3,5 aastat).

Veinil on granaat-punane värvus tellispunase varjundiga, see on märk õigest küpsusest. Kuivatatud puuviljad, tamm, trühvel ja vürtsikus moodustavad täiusliku harmoonia. Lõppmaitses tunda soojust, keerukust ja jõuliseid tanniine. Vein on küps joomiseks igal ajal ja areneb edasi 3 – 4 aastat, võib hoida kuni 10 aastat. Serveerida 17 kraadi juures koos ulukilihaga, hautatud jäneseraguuga, metssealihaga, lihaga kastmetes ja tugevamaitseliste küpsete juustudega.

Wine Enthusiast 91 p