Il Pino di Biserno, Toscana IGT, Tenuta di Biserno 75cl

61,20 

Marjasort

, , ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1798 Kategooria:

Kirjeldus

Lodovico Antinori, kes muuseas on ka Ornellaia ning Masseto looja, asutas Tenuta di Biserno 1995. aastal. Algselt plaanis Lodovico need veiniaiad ühendada Ornellaiaga, aga õnneks sai ta kiiresti aru, et Biserno vajaks eraldi veinimõisa. Pärast Ornellaia müüki 2002. aastal kutsus ta kampa ka oma vanema venna Piero Antinori (Solaia ja Tignanello looja). See on kahe venna esimene ühisprojekt.

Tenuta di Biserno asub Maremma põhjaosas, Bibbona ja Bolgheri vahel, kus on aastaringselt värkse meretuul ning veiniaedade pinnases on lubjakivi, savi, rohkesti kaltsiumi ja ümmargusi kive, mis tagavad hea drenaaži. See asukoht ja mineraalide rikas pinnas veenis Lodovicot istutama siia Bordeaux viinamarjasorte. Seega 90 ha suurustel valdustel kasvab 24 ha Merlot, 23 ha Cabernet Sauvignoni, 19 ha Cabernet Franci, 12 ha Petit Verdot ja 12 ha Syrah.

Viinamarjad koristatakse eranditult käsitsi ning saagikus on väga madal, üks veinipuu annab keskmiselt 1 pudeli veini. Veinimeister on rootslane Helena Lindberg, keda abistab maailmakuulus nõustaja Michel Rolland. Kääritamine toimub 28 kraadi juures terasmahutites 3-4 nädalat ja 20% veini puhul rakendatakse malolaktilist kääritamist tammevaatides. Vein laagerdub 12 kuud uutes ja ühe aasta vanustes Prantsuse väikestes tammevaatides ning enne müügile tulekut 6 kuud pudelis. Aastane toodang on 85 000 pudelit.

Aroomis on tunda punaseid marju, mustsõstart, ploome, kuivatatud kirsse, lagritsat, mochat, nahka ja tubakat. Maitses lisandub veel kerge vürtsikus ja šokolaad. Siidised tanniinid ja pikk ja energiline järelamaitse. Serveerida 18 kraadi juures. Soovitatav joomisaken 2019-2030.

Decanter 95 p
Wine Advocate 94 p
James Suckling 93 p