Gerbino Rosso, Terre Siciliane IGP, Di Giovanna 75cl (BIO)

11,50 

Marjasort

, ,

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1945 Kategooria:

Kirjeldus

Di Giovanna veinimaja asub Lääne-Sitsiilias, Sambuca di Sicilia linna kõrval, Agrigento maakonnas. Di Giovanna perekond on veinivalmistamisega tegelenud juba 5 põlvkonda. 1997. aastast on veinimõis sertifitseeritud orgaaniline. Valdused on 110 ha suurused, millest 56 ha kasvavad viinamarjad. Veinipuuaiad kasvavad 330-780 meetri kõrgusel merepinnast ning pinnases leidub vulkaanilist kivimit tufo, lubjakivi ja savi. Muuseas veinivalmistamist nõustab ka maailmas kõrgelt hinnantud Bordeaux veinimeister Denis Dubourdieu.

Gerbino Rosso on valmistatud 70% Syrah, 15% Merlot ja 15% Nero d’Avolo viinamarjadest. Veinipuud kasvavad 400-500 meetri kõrgusel merepinnast ning saagikus on 2 kg / taime kohta. Veiniaia pinnases leidub vulkaanilise tufo kivimi ja savi segu. Viinamarjad koristatakse käsitsi, leotus toimub 10 päeva kontrollitud temperatuuril. Iga viinamarjasort kääritatakse eraldi roostevabas terasmahtutites. Vein laagerdub 12 kuud terasest mahutites ja 6 kuud neutraalsetes suurtes tammevaatides.

Aroomis on tunda värskeid metsmarju, ploome ning vürtsikust. Lühikese tammelaagerduse maitsenüanssid on hästi integreeritud, tanniinid on pehmed ning vürtsikas järelmaitses eristuvad ploomid. Serveerida 16-18 kraadi juures. Väga universaalne toiduvein – sobib ideaalselt grillitud kana või sealihaga, röstitud köögiviljadega, rosmariini kartulitega, väga paljude pizzadega ja pastadega (tomati baasil).

International Wine Review 91 points
Gambero Rosso 2 Bicchieri
Gambero Rosso Berebene “Oscar qualita/prezzo”