Domaine de Lacaze Vintage, Bas-Armagnac AC 70cl (Kartongist kinkekarp)

159,00 

Marjasort

Riik

Aasta

Tootja

Alkoholisisaldus

Regioon

Tootekood: 1611 Kategooria:

Kirjeldus

Bas-Armagnac’i põhjaosas asub 16. sajandist pärit Domaine de Lacase’i mõis. Valdus hõlmab kokku 60 hektarit viinamarjaaedu, kus kasvatatakse kõiki nelja kohalikku traditsioonilist marjasorti Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard ja Baco. Mõis taastati täielikult 1980ndatel aastatel eelmise omaniku Christopher Oldham’i poolt. 1988. aastal müüs ta mõisa hästituntud veinikaupmehele Bill Bolter’ile, kes juhib selle tegevust laitmatult ka tänaseni ja osutab väga suurt tähelepanu ja hoolt igale protsessile oma armagnac’i valmistamisel. Igast viinamarjasordist valmistatakse eraldi vein, iga vein omakorda destilleeritakse ja laagerdatakse eraldi. Veini valmistamisel rakendatakse külm-fermentatsiooni ja kasutatakse vaid valitud pärmikultuure. Oldham lasi mõisa paigaldada uue väikeste mõõtmetega destilleerimisahju ja lisaks destilleeris temale veini ka kohalik ettevõtja M. Lestage. Saadud noort destillaati laagerdatakse kuni 11 kuud uutes tammevaatides, iga marjasordi jaoks kasutatakse spetsiaalselt valitud tamme (Allier tamm Ugni Blanc’i ja Folle Blanche’i jaoks, Limousin tamme Colombard’i ja Ugni Blanc’i jaoks ja kohalikku tamme Baco jaoks). Järgneb laagerdumine vanades suurtes tammevaatides. Domaine de Lacase 1983 on valmistatud 80% Ugni Blanc ja 20% Colombard viinamarjasordi veini destilleerimise teel. Aastkäik viitab veini destilleerimise aastale, mitte aga viinamarjade korjamise aastale. Destillaat on laagerdunud tammevaatides 23 aastat ja on villitud otse vaadist lahjendamata 46,4% kraadi juures.

Värvuselt merevaik koos mahagoni varjunditega. Aroomis tunda eksootilisi puuvilju, mõru apelsini ja tammepuitu. Maitselt ümar koos erinevate vürtsidega, tunda ka curry’t ja safranit, väga lenduv ja aromaatne, lõppmaitse heas harmoonias. Tühjast klaasist tulevad esile eksootilised puuviljad ja vürtsid. Serveerida eine lõpetuseks digestiivina või sigariga (näiteks CubaHoyo de Monterrey Epicure One).