Chablis Premier Cru Séchets AC, Louis Michel 75cl
38,80 €
–
Marjasort | |
---|---|
Riik | |
Aasta | |
Tootja | |
Alkoholisisaldus | |
Regioon |
Kirjeldus
Louis Michel Premier Cru Séchets veiniaia saak lisati varem Chablis Premier Cru Vaillons’i cuvée’sse aga alates 2010. aastast valmistatakse sellest aiast eraldi vein. 1971. aastal istutatud Séchets aed erineb suuresti teistest Vaillons’i orus asuvadest veiniaedadest, selle aia pinnases on rohkem suuri kivimeid ja jämedamat kruusa.
Séchets veiniaias kasvatatakse 100% Chardonnay viinamarju. Veini valmistamisel ei kasutata kunstlikku pärmi, kogu käärimisprotsess leiab aset loodusliku pärmi kaasabil, protsess kestab kaua ja temperatuurid hoitakse madalad kasutates temperatuurikontrolliga roostevaba terasest mahuteid. Vein läbib malolaktilise käärimise ja seisab terasest mahutites 12 – 16 kuud koos käärimissettega, kogu veinivalmistamise protsessi sekkutakse äärmisel vajadusel ja järgitakse võimalikult palju naturaalse veinivalmistamise meetodeid. Viimases etapis rakendatakse pikaajalist külm-stabilisatsiooni ja veinisete eemaldatakse väga ettevaatlikult, enne vilimist vein filtreeritakse.
Veini aroomis eristuvad greip, valged virsikud, ränikivi ja valged lilled, maitse on külluslik, kontsentreeritud ja äärmiselt puhas, suurepärase happe ja mineraalsusega, järelmaitses valged lilled ja värsked tsitrused. Veini aromaatne rikkalikkus, komplekssus ja intensiivne mineraalsus tagavad veini väga kõrge vananemispotentsiaali, vein saavutab oma parima joomisküpsuse 5 aastaga, headel aastakäikudel on vananemispotentsiaal 15+ aastat. Ideaalne kaaslane grillitud või küpsetatud kalaga, ahjus küpsetatud linnulihaga, samuti erinevate kooriloomadega või vähilistega. Serveerida temperatuuril 12 – 14 kraadi juures, soovitav on veini dekanteerida vähemalt 1 tund enne serveerimist.
James Suckling 93 p
Jamie Goode 93 p
Jonn Gilman 92 p
Bettane & Desseauve 17 p