Biodynamic Agriculture Organic Picual 50cl

35,50 

Marjasort

Riik

Tootja

Regioon

Tootekood: 1450 Kategooria:

Kirjeldus

Castillo de Canena Biodynamic Agriculture oliiviõli on valmistatud 100% Picual oliividest, mis on kasvanud sertifitreeritud biodünaamiliste põlluharimismeetoditega haritud põldudel. Õli happesus on väga madal, vaid 0.18% ning valmistatud on kokku vaid 20 000 pudelit. Aroom on väga elav, tunda on värsket muru, oliivipuu lehti, aedsalatit, rohelist banaani, õuna ja muid värskeid puuvilju. Maitse on heas tasakaalus, mõru, pikantne, tunda on hurmaad, artišokke ja magusaid mandleid.

Castillo de Canena valdustel valmistati oliiviõli juba 1780. aastal, kuid firma nimi pärineb veelgi varasemast ajast – see on pandud 16. sajandist pärit Canena linnas asuva lossi järgi, kus Vañó perekond elab tänaseni. Oliiviõli valmistamise traditisioonid on rännanud läbi mitme põlvkonna tänaseni. Vañó perekonna 1500 hektari suurused valdused asuvad Jaéni piirkonnas Andaluusia maakonnas. Tänapäeval valmistakse selles piirkonnas 75% kogu Hispaania oliiviõlist ning Jaéni tuntakse kui maailma oliiviõli pealinna. Sealne mägine maastik ja soodsad klimaatilised tingimused teevad paljude kriitikute arvates sellest piirkonnast maailma parima oliiviõli valmistamise koha.

Castillo de Canena on perefirma, mis keskendub ainult kõige kõrgema kvaliteediga extra virgin oliiviõli tootmisele. Oliivipuud kasvavad rahus ning saavad toiduks vett lähedal asuvast jõest. Oliivid koristatakse käsitsi novembri algusest kuni veebruarini. Selle perioodi vältel kontrollitakse pidevalt oliivide küpsust ning iga puu puhul otsustakse eraldi, millal on õige aeg koristuseks. Peale koristust viiakse oliivid vähem kui 3 tunni jooksul veskisse purustamisele, et tagada värskus, aromaatsus ja madal happesus. Veskisse saabudes oliivid puhastatakse ning jahvatatakse massiks. Kõik Castillo de Canena oliiviõlid valmistakse külmpressimise meetodil, mis tähendab, et oliiviõli on valmistatud ainult värsketest oliividest ja tegemist on esimesest pressist saadud õliga. Oliiviõli hoitakse temperatuurikontrolliga terasmahutites, mis tagab toote värskuse ka pudeldamise hetkel. Pudelisse villimisel lisatakse väga väike kogus lämmastikku, mis kaitseb õli oksüdatsiooni ja riknemise eest. Viimane samm eristab Castillo de Canena õlisid enamus teistest tootjatest.

Flos Olei 2017 – 98 p.
Ecotrama 2015 – Gold Medal
Monocultivar Oil 2015 – The Best of the World
Biopress 2015 – Gold Medal
Olive Japan 2015 – Gold Medal